Wordt jouw kind tijdens schooluren gefotografeerd of gefilmd? Dan hoef je niet bang te zijn dat de beelden zonder dat je het weet ergens rondslingeren. Uit onderzoek van de PO-Raad, VO-raad en Kennisnet blijkt namelijk dat 97 procent van de scholen toestemming vraagt voor het gebruik van beeldmateriaal.
Lees verder onder de advertentie
En dat is maar goed ook, want scholen die beeldmateriaal van minderjarige leerlingen willen publiceren, hebben hier volgens de wet altijd toestemming van de ouders voor nodig.
Door de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) wordt scholen vanaf mei 2018 gevraagd verantwoordelijker om te gaan met privacy. Om onderwijsinstellingen hierbij te begeleiden, hebben Kennisnet, de PO-Raad en VO-raad een online stappenplan gemaakt dat scholen helpt de boel op orde te krijgen. Een aantal scholen kan dit goed gebruiken, want uit het onderzoek kwam bovendien naar voren dat tien procent van de basisscholen een keer te maken heeft gehad met een datalek.
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
Zangeres Eva Simons, die dit jaar de rol van Maria speelt in The Passion, deelt een intens persoonlijk verhaal. Tijdens een repetitie voor de paasvertelling kreeg ze een miskraam. “Het was intens verdrietig.”
Weet je wat jij op dinsdag moet doen? Nee, geen was vouwen of kind nummer drie ophalen van zwemles. Dinsdag is dé dag om je vakantie te boeken. Dat is niet zomaar een moedergevoel, maar keihard onderzocht door de CheapTickets.nl.
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.
“Ik vroeg het eigenlijk gewoon voor de grap…” Dat schrijft de 28-jarige Natallia Tarrien over het moment dat ze ChatGPT raadpleegde vanwege een vreemd gevoel in haar kaak. Wat begon als een onschuldig gesprekje met een chatbot, eindigde met een spoedopname, een bevalling en… het redden van haar leven.