Wie kinderopvang wil, moet diep in de buidel tasten. Het kost namelijk 20% van ons inkomen. Daarmee staat Nederland op de zevende plek als het gaat om de kosten voor kinderopvang.
Lees verder onder de advertentie
Dat blijkt uit een onderzoek van Society At A Glance. Men zocht uit wat kinderopvang in OECD-landen – een samenwerkingsverband tussen vijfendertig welvarende landen die sociaal en economisch beleid bespreken en bestuderen – kost.
Lees verder onder de advertentie
Nog duurder
Het kan trouwens nóg duurder. In Groot-Britannie hebben ze pecht en kost de kinderopvang maar liefst 33 procent van het inkomen van de ouders, in Nieuw-Zeeland is dat 29 procent. Wie minder wil betalen, kan het beste naar Duitsland gaan, want daar ligt het percentage op maar 9,7 procent.
Lees verder onder de advertentie
Ongelijke rolverdeling
Volgens de onderzoekers van Society At A Glance zorgen de hoge kosten van de kinderopvang voor ongelijke rolverdeling tussen vader en moeder, meldt dagblad Metro. “Zulke hoge kosten schrikken mensen af om te gaan werken. Het is financieel gezien dan niet de moeite waard om beide ouders te laten werken, waarbij het doorgaans de moeder is die thuisblijft.”
Je kent het wel: je doet even snel een boodschap en tegen de tijd dat je thuiskomt, is er een klein drama ontstaan. Maar dit keer geen omgekieperd pak melk of een kleuter die zijn knuffel kwijt is. Nee, er is ingebroken! Of toch niet?
Slaap jij al jaren met lucide dromen over een volledige nacht doorslapen? Dan zou het zomaar eens kunnen dat jouw kinderen tot een van de sterrenbeelden behoren die bekendstaan als de slechtste slapers.
Suus (34) hoort ze wel fluisteren op het schoolplein. Of als ze binnenkomt op een kinderfeest. Want hoe goed ze het ook voorheeft met haar collega-ouders, die lijken haar adviezen niet op prijs te stellen.
Heather (33) is redacteur bij Kek Mama en moeder van een zoontje (4,5) en dochter (1,5). Haar columns zijn een mix van herkenbare momenten, hilarische situaties en kleine overwinningen in het moederschap.
Voor de open boeken en roddeltantes die privézaken met de hele stad delen is er niet veel verandert het afgelopen decennia. Hun stories lagen altijd al op straat. Alleen op zakelijk vlak was dat heel lang not done. Daar was de regel in het bijzijn van de baas: praat alleen over je werk en houd […]
Kinderen verzinnen de gekste dingen om ergens onderuit te komen. Vaak met hele slechte smoezen die je zo doorziet, maar soms zijn ze slimmer dan je verwacht. Zo dacht Sylvia maandenlang dat haar dochter naar paardrijles ging, maar dat was helemaal niet zo.