Wie kinderopvang wil, moet diep in de buidel tasten. Het kost namelijk 20% van ons inkomen. Daarmee staat Nederland op de zevende plek als het gaat om de kosten voor kinderopvang.
Lees verder onder de advertentie
Dat blijkt uit een onderzoek van Society At A Glance. Men zocht uit wat kinderopvang in OECD-landen – een samenwerkingsverband tussen vijfendertig welvarende landen die sociaal en economisch beleid bespreken en bestuderen – kost.
Lees verder onder de advertentie
Nog duurder
Het kan trouwens nóg duurder. In Groot-Britannie hebben ze pecht en kost de kinderopvang maar liefst 33 procent van het inkomen van de ouders, in Nieuw-Zeeland is dat 29 procent. Wie minder wil betalen, kan het beste naar Duitsland gaan, want daar ligt het percentage op maar 9,7 procent.
Lees verder onder de advertentie
Ongelijke rolverdeling
Volgens de onderzoekers van Society At A Glance zorgen de hoge kosten van de kinderopvang voor ongelijke rolverdeling tussen vader en moeder, meldt dagblad Metro. “Zulke hoge kosten schrikken mensen af om te gaan werken. Het is financieel gezien dan niet de moeite waard om beide ouders te laten werken, waarbij het doorgaans de moeder is die thuisblijft.”
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Dat het ouderschap uitdagend is, hoeven we je niet te vertellen. Er is geen handboek en er is geen one size fits all. Logisch dus dat je soms met vragen en dilemma’s zit. Iedere week delen we op Kek Mama een dilemma van onze lezers. Deze week: Sacha (33) vraagt zich af hoe ze om moet […]
Joshua Nolet, de zanger van Chef’Special, is vorige maand opnieuw vader geworden van dochter Jones. Maar bij een pasgeboren baby horen niet alleen roze wolken, maar ook – jawel – slapeloze nachten. En dat ervaart Joshua nu volop.
Marthe kwam erachter dat haar ex een affaire had, vlak voor kerst. Vlak voor de eerste kerst met hun baby, zelfs. Ze kan het eigenlijk nog steeds niet helemaal geloven.
Het leuke aan de feestdagen is dat de hele familie bij elkaar komt. Het lastige aan de feestdagen is óók dat de hele familie bij elkaar komt. Geen zin in ruzie of gedoe wegens botsende karaktertjes? Neem dan deze handleiding ter harte.