Serieus, stil en braaf naar de meester of juf luisteren is niet altijd goed voor een kind, blijkt uit onderzoek van de universiteit van Parijs. Een flinke dosis humor helpt ze juist bij het leren.
Lees verder onder de advertentie
De wetenschappers werkten voor hun onderzoek met kinderen van 18 maanden oud.
Gekke bekken
Eerst moesten deze kinderen een stuk speelgoed proberen op te pakken terwijl volwassenen toekeken. In de ene groep bleven de volwassenen rustig wanneer er een blokje was opgepakt, in de andere groep werden er gekke bekken getrokken. Wat bleek? Bijna 94 procent van de laatste groep was in staat om het oppakken van het speeltje te herhalen. Bij de groep waar niet gelachen werd, was dit slechts 25 procent.
De onderzoekers willen hiermee niet duidelijk maken dat school één grote clownshow moet worden: “Een overschot aan humor kan zorgen voor te veel afleiding.” Maar ze zeggen wel dat vrolijke emoties als lachen de hersenen stimuleert. Het helpt kinderen te motiveren en dit heeft weer een positief effect op leren.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.