Hoewel een tablet bij veel gezinnen thuis niet meer weg te denken is, is het toch beter om je kind voor te blijven lezen uit een ‘ouderwets’ boek. Dat blijkt uit onderzoek van The American Academy of Pediatrics.
Lees verder onder de advertentie
‘Traditioneel’ vs. e-book
Tijdens het onderzoek observeerden wetenschappers 37 ouders en hun kinderen terwijl ze vijf minuten hetzelfde verhaal voorlazen. De een las voor uit een ’traditioneel’ boek terwijl een ander een e-book kreeg mét of zonder extra geluiden en visuele effecten. Vervolgens werd gekeken naar hoe de kinderen zich ontwikkelden tijdens het lezen.
Lees verder onder de advertentie
Interactie
Wat bleek? De geprinte exemplaren stimuleerden interactie en het stellen van vragen. Ook kwamen ze verder in het verhaal. E-books zorgden er duidelijk voor dat kinderen sneller afgeleid waren en interactie met de ouders ging vaak over hoe het apparaat werkte: vegen en drukken op de knop.
Lees verder onder de advertentie
‘Ons doel’
Onderzoeker Tiffany Munzer: ‘Een gedrukt boek is ideaal om positieve interactie tussen ouders en kind uit te lokken’, vertelt ze. ‘Ons doel met deze bevindingen is niet om het ouders moeilijker te maken, maar om te laten zien dat je met een simpele activiteit zoals voorlezen uit een ‘gewoon’ boek, je heel gemakkelijk contact kunt maken met je kind.’
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.