Daphne (39), heeft een latrelatie met Martijn (niet de vader van haar kinderen) en is moeder van Bas (11) en Luuk (9). Haar zoons mogen doen wat ze willen.
Lees verder onder de advertentie
“De jongens moeten douchen voor ze naar bed gaan, maar verder zijn er geen regels. Mijn woonkamer is één grote apenkooi: er staat geen eettafel of bank maar er hangen schommels, op de grond liggen kussens en kleden en de kast is om vanaf te springen. Mijn zonen mogen stoeien en gek doen. Ook omdat ze geen contact meer hebben met hun vader, vind ik het belangrijk dat ze niet te soft worden opgevoed.
Lees verder onder de advertentie
Allergisch voor regels
Ik ben allergisch voor regels. Ik hanteer geen vaste bedtijden en Bas en Luuk beslissen zelf wat ze aantrekken. Dat betekent dat ze bijna dagelijks in een trainingspak naar school gaan, maar soms ook in piratenkleren of midden in de winter op Crocs. Ook bepalen ze zelf wat ze eten en wanneer. Natuurlijk wil ik wel dat ze vitaminen binnenkrijgen. Er ligt altijd fruit op de fruitschaal, maar als ze kerriesaus over hun broccoli of bloemkool willen is dat prima. Ik heb ook niks tegen boterhammen met pindakaas en hagelslag die ze hangend op de schommel voor de tv opeten.
De jongens gaan naar een vrije school, waar ze zich kunnen ontplooien en ontwikkelen. Ik denk dat kinderen instinctief de juiste keuzes maken. Zelf kom ik uit een streng gereformeerd gezin. Ik vluchtte al op mijn vijftiende het huis uit en heb me uitgeleefd met drugs en alcohol. Dat wil ik voor mijn zoons voorkomen door volledig de andere kant op te gaan met mijn opvoeding. Als ze een jaar of vijftien zijn, heb ik liever dat ze hier thuis hun eerst biertje drinken of blowtje nemen, dan ergens in een boerenschuur of stiekem bij een vriend.
Lees verder onder de advertentie
De jongens gedijen prima. Het zijn leuke knullen die maat weten te houden en gezond opgroeien. Juist omdat er nooit strijd is bij het naar bed gaan, is het geen issue. Meestal liggen ze er al voor achten in. Doodmoe van al het spelen.”
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.