We kunnen er niet vanaf blijven in deze tijd van het jaar, de chocolade paaseitjes. Of misschien gaan je kinderen er elk jaar enthousiast naar op zoek. Hoe dan ook, bij Pasen horen paaseitjes. Maar waarom eten we eigenlijk chocolade paaseitjes?
Lees verder onder de advertentie
Eieren symbool voor vruchtbaarheid
Eieren worden al eeuwenlang gezien als het symbool voor vruchtbaarheid. Zo verstopten de Germanen vroeger aan het begin van de lente al eieren op hun akkers om vruchtbare oogst te creëren. In China werd zelfs al eerder gebruik gemaakt van eieren. In de zevende eeuw voor Christus werd er al een lentefeest gehouden. Hierbij mochten de bewoners drie dagen geen vuur maken, zodat de natuur de kans kreeg om te ontdooien. Zonder vuur konden ze geen vlees en vis bereiden, dus aten ze gekleurde, hardgekookte eieren.
In het Christendom was het juist een tijdje verboden om rond die tijd eieren te eten, namelijk tussen Aswoensdag en Pasen. In het voorjaar legden de kippen een hoop eieren, waardoor er met Pasen juist veel te veel eieren waren. Die werden mooi versierd en gebruikt als decoratie, of ze werden opgegeten. Voor hen staat het ei symbool voor de wedergeboorte van Christus.
Lees verder onder de advertentie
Waarom zijn het chocolade paaseitjes geworden?
Chocolade paaseitjes bestaan al langer dan je misschien zou verwachten. In de achttiende eeuw werden ze voor het eerst in Frankrijk gemaakt, maar ze zagen er wel iets anders uit. Toen werden uitgeblazen kippeneieren gevuld met chocolade. Pas jaren later volgden de volle, en even later de holle chocolade eitjes zoals we die nu kennen.
Lees verder onder de advertentie
Vroeger was het vooral een luxe product, maar nu kan iedereen genieten van lekkere paaseitjes die vaak al ver voor Pasen in de winkel liggen, dus lekker smikkelen maar.
In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Doe jij als moeder het meest in huis? Van de kinderen naar school brengen tot de boel netjes houden? En merk je dat je partner niet altijd even enthousiast is om de handen uit de mouwen te steken? Het ligt niet aan hem, het ligt aan de sterren. Mannen met deze sterrenbeelden zijn namelijk luie […]
Anouk is trotse echtgenote van Erwin en mama van vier meiden: Aurélie (10), Emeline (8), Vieve (6) en Lilou (3). In hun levendige huishouden is het soms één en al chaos, maar liefde, gelach en spontane dansfeestjes voeren steevast de boventoon. Anouk deelt vol enthousiasme haar avonturen in het ouderschap.Kind beschermenSoms voel ik mij echt […]
Actrice en influencer Gaby Blaaser vertelt in de nieuwste aflevering van 30 Minuten Rauw over het ziekteproces van haar moeder, die in het voorjaar van 2024 overleed aan vulvakanker. Met radio-dj Ruud de Wild praat ze over de stilte en schaamte rondom de ziekte en de noodzaak van zelfonderzoek.
Het is de grootste angst van veel moeders in wording: dat de babynaam die je al jaren klaar hebt liggen voor je neus wordt weggekaapt. Het overkwam Vera. “Ik wist niet wat ik hoorde, had ze nou écht mijn babynaam gestolen?”
Het wordt al een tijdje geroepen, maar nu lijkt het toch echt te gaan gebeuren: (bijna) gratis kinderopvang voor werkende ouders. Dat maakte het kabinet gisteren bekend.
De kop is eraf! De eerste aflevering van het Sinterklaasjournaal met presentator Merel Westrik aan de cadeautjesdesk is een feit. Even wennen voor de vaste kijker of smaakt het naar meer voor de komende afleveringen? Dit vindt tv-kijkend Nederland van de nieuwe presentator.