Vroeger waren wij als kind vastbesloten om later fee, prinses of cowboy te worden. Wel, anno 2015 hebben kinderen een heel ander toekomstbeeld. Ze willen liever dokter of atleet worden.
Lees verder onder de advertentie
Vaak riepen we beroepen waar negen van de tien keer niks terecht van kwam. Vele kinderen willen uiteindelijk toch geen ballerina, brandweerman of tandartsassistente worden. Maar wat willen de kinderen van tegenwoordig wel worden? Voor het Fatherly Imagination rapport werd deze vraag aan 500 Amerikaanse kinderen onder de 10 jaar gesteld en zij gaven antwoorden die wij vroeger waarschijnlijk nooit gegeven zouden hebben.
Lees verder onder de advertentie
Uit dit onderzoek is gebleken dat kinderen van tegenwoordig liever een carrière in de topsport willen. Op de tweede plaats staat dokter en op de derde plaats ‘ik weet het niet’. Als je dit onderzoek onderverdeelt in jongens en meisjes zie je dat jongens liever atleet willen worden en dat meisjes veel liever dokter worden. Natuurlijk zijn er ook nog een aantal fantasierijke jongetjes die nog steeds astronaut op hun lijstje hebben staan.
Lees verder onder de advertentie
Het is duidelijk dat de jongens en de meisjes totaal niet op één lijn zitten met hun toekomstbeeld. Minder dan ooit tevoren.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.