De raamdecoratie in de baby- of kinderkamer draagt sterk bij aan de nachtrust van je kind. Heel belangrijk dus om je in de juiste soort te verdiepen. En daar helpen wij je een handje bij met deze tips.
Lees verder onder de advertentie
In een kamer die te licht is, zal je kind niet snel in slaap vallen en ’s ochtends weer (te) vroeg wakker worden. Het is dus slim om iets verduisterends voor de ramen te hangen. En dat komt zeker van pas als je kind nog klein is en overdag een middagslaapje doet.
Daarnaast is raamdecoratie natuurlijk belangrijk om de temperatuur in de kamer te regelen. Het houdt de warmte van de zon zoveel mogelijk tegen, maar in de winter ook de kou.
Lees verder onder de advertentie
En ook niet onbelangrijk: verschoon je een luier of is je kind lekker aan het spelen, dan biedt raamdecoratie de nodige privacy.
Welke soorten zijn er?
Aardig wat, kun je wel zeggen. Welke keuze je maakt is afhankelijk van een aantal dingen. Heb je rechte of schuine ramen? Is de kinderkamer ruim of aan de kleine kant en ga je voor een effen raamdecoratie of juist iets dat in het oog springt?
Om die keuze te kunnen maken zetten we eerst alle opties op een rij:
Gordijnen Woon je in een huis dat wat minder goed geïsoleerd is of enkel glas heeft, dan is dit een goede keuze. Gordijnen houden namelijk goed de tocht tegen.
Bovendien geven ze de kinderkamer meteen sfeer en bestaan er tig stoffen in allerlei kleuren en fraaie prints. Effen kan natuurlijk ook: lekker rustig als de kinderkamer niet al te groot is.
Plissé gordijnen Deze vouw je op: je trekt aan een touwtje en de laagjes stof vouwen zich als een harmonica op. Vaak kun je dit doen van boven naar beneden of andersom. Op die manier kun je heel gemakkelijk de lichtinval regelen: veel, geen of een beetje licht.
Rolgordijnen Een goede keuze als je schuine ramen hebt of niet veel ruimte in de kinderkamer. Ze zorgen ervoor dat de kamer goed donker wordt en zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren.
Jaloezieën Je weet wel, van die lamellen die je kunt kantelen. Daarmee kun je de zon volledig buiten de kinderkamer houden, maar ook een beetje licht laten doorschijnen als je kind het te donker vindt.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.