De discussie over wel of niet vaccineren gaat onverminderd door. Gisteravond zaten er bezorgde ouders en een kinderarts aan tafel bij het televisieprogramma Pauw. Dat was naar aanleiding van de mededeling van het Rijksinstituut voor Gezondheid en Milieu (RIVM) dat zij twee miljoen euro gaan steken in het informeren van ouders over vaccineren.
Lees verder onder de advertentie
Steeds meer ouders twijfelen namelijk over het nut van inentingen tegen bijvoorbeeld rode hond, polio en de mazelen. Het RIVM wil in gesprek gaan met die ouders om hun onrust weg te nemen. Daarbij is er ruimte voor vragen zoals waarom moeten kinderen zo vroeg een vaccinatie krijgen? Vanaf april worden jeugdartsen bijgeschoold zodat ze goed geïnformeerd voorlichting aan bezorgde ouders kunnen leveren.
Lees verder onder de advertentie
Vaccinweigeraars
De twijfels komen vaak van hoogopgeleide ouders die bewust en gezond leven. Hoewel godsdienst vroeger een belangrijker reden voor niet vaccineren was, is dat tegenwoordig niet meer de grootste groep vaccinweigeraars. Op internet staan talloze verhalen over de gevaren van vaccineren. Zo zou vaccineren autisme kunnen veroorzaken. Hoewel er voor die bewering geen enkel wetenschappelijk bewijs is, wekken die blogs en artikelen wel die indruk. Daardoor gaan steeds meer ouders twijfelen. Het RIVM wil hier op inspelen door het verstrekken van meer en wel wetenschappelijk onderbouwde informatie. Zo is volgens het RIVM sinds de invoering van het vaccinatieprogramma de dood van al 9000 kinderen voorkomen.
Wie jarig is, trakteert! Als moeder wil je natuurlijk iets leuks bedenken zonder dat je urenlang in de keuken hoeft te staan. Dat dacht ook Bibi Breijman, die voor de verjaardag van dochter Teddy een lekkere en supersnelle traktatie in elkaar flanste.
Nicole Huisman is al met 25 weken bevallen van dochter Ola, zo laat de styliste en podcastmaker weten op Instagram. ‘Sinds het moment dat ze er is draag ik mijn hart buiten mijn lijf.’
Ruzie met je partner, het overkomt de beste. Of het nu gaat om een niet-opgeruimde sok, een ruzie om een vuilniszak of de thermostaat die op de verkeerde stand staat, kleine irritaties kunnen zomaar escaleren. Dat weet Valerie (26) als geen ander.
Monique Westenberg komt na vijf jaar met haar tweede kinderboek. Deze keer over Frenkie, haar adoptiehond. Wat ons betreft: dé tip voor onder de kerstboom.
Gender disappointment: het is een taboe, maar het komt wel regelmatig voor. Soms heb je al van jongs af aan een bepaald beeld van je gezin in je hoofd, soms heb je gewoon voorkeur voor een geslacht. Het overkwam Cynthia, die gewoon eigenlijk haar gezin altijd voor zich zag met een zoon en een dochter.