Gezellig samen slapen met je kind, dicht tegen jou of je partner aan. Veel ouders vinden het héérlijk. En wat blijkt? Samen slapen met je kind is hartstikke goed voor je. Dit is waarom.
Lees verder onder de advertentie
In Nederland slapen kindjes vaak in hun eigen kamer, maar dat is niet overal ter wereld de gang van zaken. Sommige ouders vinden het fijn om één groot bed te delen met hun kroost of hun baby in een co-sleeper te leggen. En gelijk hebben ze. Samen slapen met je kind heeft namelijk een hoop voordelen.
Lees verder onder de advertentie
Samen slapen: voordelen voor je kind
Het ‘gelukshormoon’ oxytocine stijgt, waardoor je kind zich veilig en geliefd voelt
Door ditzelfde hormoon daalt verlatingsangst
Samen slapen zorgt voor een betere band
Je kind slaapt makkelijker in door jouw aanwezigheid
Je baby dichtbij hebben (let op: niet in hetzelfde bed, maar in een wiegje of co-sleeper), verkleint de kans op wiegendood. Je bent immers in de buurt.
Je kind slaapt beter door het geborgen gevoel, wat betekent: minder gebroken nachten voor jou
Samen slapen: voordelen voor jou
Je hoeft je bed niet uit als er wat met je kind is, want je kind is altijd dichtbij
Je leert je kind nog beter kennen, waardoor je beter weet wat je kunt doen als ze bijvoorbeeld een nachtmerrie hebben. Hier kun je sneller op anticiperen.
Vaak word je niet eens wakker als je kind wakker wordt, omdat je kind door jouw aanwezigheid sneller in slaap valt
Tot slot is het natuurlijk ook hartstikke gezellig om samen te slapen
Als moeder zou je je soms het liefst willen opsplitsen om je kind niet achter te hoeven laten, ook al weet je dat ie in goede handen is. Vooral bij oma. Althans, dat hoop je dan altijd maar. Toen Vanessa (35) thuis kwam, was de oppas van haar driejarige zoontje nergens te bekennen..
Serena Verbon (Beautylab) heeft op haar achtendertigste haar hypotheek – als single mom! – afgelost. Hoe heeft ze dit gedaan en is dat voor anderen ook verstandig om te doen?
Een kraamcadeau is een goedbedoelde verrassing voor de kersverse ouders en de pasgeboren spruit, maar soms krijg je iets waar je totaal niet op voorbereid bent. Hannelore (37) wist niet goed hoe ze moest reageren op het kraamcadeau van haar tante.
Eva kreeg toen ze zwanger was hyperemesis gravidarum: extreme misselijkheid en overgeven tijdens de zwangerschap. Alsof dit nog niet erg genoeg was, geloofde haar leidinggevende niet dat ze echt zo erg en zo vaak ziek was en werd ze uiteindelijk ontslagen. Pure zwangerschapsdiscriminatie.
Iedere ouder wil de eerste verjaardag van hun kind speciaal maken. Maar wat begon als een bescheiden feestje met familie en vrienden, eindigde voor Alaya in een groots evenement met een gastenlijst van honderd man, een ballonnenboog en een rekening waar ze liever niet te lang naar kijkt.