De scholen zijn weer begonnen, maar die schoolroutine wil maar niet vlotten. Geen paniek! Met deze tips krijg je je gezin weer op het juiste spoor.
Lees verder onder de advertentie
Houd het schema simpel
Maak een duidelijk schema met vaste tijden voor opstaan, maaltijden, huiswerk en bedtijd. Dit voorkomt chaos en helpt je kids om te weten wat ze kunnen verwachten. Een leuk, kleurig schema op de koelkast kan wonderen doen.
Lees verder onder de advertentie
Goede dagstart
Een stevig en gezond ontbijt maakt de ochtend een stuk beter. Denk aan havermout met fruit, een lekkere smoothie of een volkoren boterham. Het geeft een energieke start en voorkomt hongerige buiken in de klas. Ontdek hier gezonde recepten.
Bedtijdritueel
Zorg voor een fijne bedtijdroutine met rustige activiteiten zoals een voorleesboek of rustige muziek. Begin deze routine elke avond op dezelfde tijd. Het helpt je kinderen om lekker in hun bedje te vallen zonder gedoe.
Lees verder onder de advertentie
Geen schermen
Schermtijd voor het slapen gaat? Vergeet het maar! Zet de tablets en telefoons een uur voor bedtijd uit. Het blauwe licht van schermen kan je kind wakker houden. Kies voor ouderwetse voorleesmomenten of gezelschapsspelletjes.
Organiseer schoolspullen
Zorg ervoor dat alle schoolspullen op orde zijn. Een georganiseerde rugzak en een geordende plek voor huiswerk voorkomt stress in de ochtend. Misschien een handige checklist om alles vlotjes te laten verlopen?
Lees verder onder de advertentie
Huiswerk
Huiswerk maken op een vast tijdstip en op een rustige plek helpt bij het opbouwen van goede studiegewoonten. Maak er een vaste gewoonte van zodat je kinderen precies weten wanneer het tijd is om te studeren.
Praat met de leraren
Als je merkt dat je kind moeite heeft met het ritme, praat dan met de leerkracht. Communiceren zorgt ervoor dat de leraren je kunnen helpen en ze zijn vaak bereid om te helpen bij het vinden van een oplossing.
Lees verder onder de advertentie
Leuke naschoolse activiteiten
Kinderen blijven gemotiveerd, als ze ergens pret in kunnen zien, daarom is het belangrijk om het relaxed en leuk te maken voor je kids. Plan daarom leuke dingen zoals een filmavond in het weekend, speeltijd met vriendjes na een schooldag of een sportdag. Zo blijven de kinderen gemotiveerd en houd je het ritme lekker in balans.
Blijf geduldig
Het kan even duren voordat je gezin weer helemaal in het schoolritme zit. Geen paniek! Wees geduldig en flexibel. Kleine aanpassingen kunnen al een groot verschil maken, en een beetje humor helpt altijd.
Gezonde snacks na school zijn een must! Denk aan fruit, noten of yoghurt in plaats van suikerrijke snacks. Het houdt de energie op peil en voorkomt dat je kinderen na school een flinke dip krijgen.
Betrek de kids bij voorbereidingen
Laat je kids hun eigen schoolspullen uitkiezen of hun outfit voor de volgende schooldag klaarleggen. Dit geeft hun een gevoel van controle en maakt ze enthousiaster over het nieuwe schooljaar.
Weekmenu
De eerste schoolweken zijn altijd, maar dan ook altijd, vervelend en druk. Niet alleen voor jou, maar ook voor je kind. Stel daarom een eenvoudig weekmenu samen voor de weken, zodat je zeker weet dat alles goed verloopt. Zo hoef je er alleen voor te zorgen, dat je het de volgende week thuis hebt liggen.
Maak elke ochtend een groot feest
Gebruik een speelse aanpak om je kind ’s ochtends wakker te maken. Bijvoorbeeld, door een favoriet liedje te spelen, een wekker te zetten voor een opsta-challenge of met humor wakker te maken. Zo gaat iedereen met een positieve stemming de deur uit!
Maak een schoolherinneringenbord
Maak een prikbord of collage waar je kind foto’s, diploma’s, kunstwerkjes en andere schoolherinneringen kan ophangen. Het is altijd leuk om een tekening van je kleine terug te zien opgehangen boven je bed.
In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Ruzie met je partner, het overkomt de beste. Of het nu gaat om een niet-opgeruimde sok, een ruzie om een vuilniszak of de thermostaat die op de verkeerde stand staat, kleine irritaties kunnen zomaar escaleren. Dat weet Valerie (26) als geen ander.
Marloes (33) is redacteur bij Kek Mama en woont met vriend, peuter (3) en baby (7 maanden) in Arnhem. Ze schrijft in haar columns over hoe ze het hoofd boven water houdt in haar chaotische gezinsleven en de overgang van één naar twee kinderen. Deze week over: hoe een zieke peuter zorgt voor het terugschieten in vaste rolpatronen.
Een nieuw jaar, een nieuw bedrag voor de kinderbijslag. Dat is fijn om te weten, want elke euro helpt als je kinderen sneller groeien dan je portemonnee kan bijhouden. Dit zijn de bedragen voor 2025.
She’s baaaaack, zoals Selma Omari zelf zegt in de trailer van haar realityshow Selma; Op mijn manier. In het nieuwe seizoen volg je haar uitdagingen in het alleenstaande moederschap. “Ik vind het moeilijk, ik heb het onderschat.”
Of je kind nu een echte fijnproever of een kieskeurige eter is, het menu van je kleintje kan een enorme zoektocht zijn. Wat eet een dreumes op een dag? En hoeveel eet een peuter nou écht? Wij geven je een realistisch kijkje in de keuken van andere ouders. Deze week het menu van Ties.Vajèn is […]