Ah, schoolreisjes. Van die tripjes waarbij je hordes kinderen bij elkaar probeert te houden als een ware herdershond of je met je brokkenpiloot op de eerste hulp terecht komt.
Lees verder onder de advertentie
Kim (29), moeder van Jip (9):
“Jip volgt Montessorionderwijs en dat betekent dat ze met drie lesjaren in één groep zit. Vandaar dat ik bij het schoolreisje naar Dierenpark Amersfoort zes kinderen onder mijn hoede kreeg uit de groepen 3, 4 en 5. Niet te doen. De jongste twee bewonderden elk bloemetje en grassprietje, de middelste twee wilden bij elke afslag stiekem naar het Dino-park en Jip en haar vriendin renden bijna het hele park door, zo enthousiast waren ze over alle dieren en elkaar.
Lees verder onder de advertentie
En ik er maar achteraan sjezen en kinderen her en der aan hun capuchons meetrekken. Ik vond het de hel. In de bus terug was ik net een zombie en die avond lag ik er om half acht in. Ik had 23.000 stappen gelopen en was bekaf. Hoe doen juffen en meesters dit toch?”
Annemarie (40), moeder van Milan (15), Milo (12) en Stephany (10):
“Onze dochter Stephany noemen we grappend ‘Stef Stuntpiloot’. Ze is graag one of the boys en aarzelt niet om achter haar broers aan in een sloot of over een hek te springen of in bomen te klimmen. Helaas niet altijd met goede afloop.
Lees verder onder de advertentie
Schrammen, bulten, kneuzingen, tot zelfs een gestuikte enkel aan toe; ze heeft in de loop der jaren flink wat kwetsuren gehad. Ik ben regelmatig gebeld door school – dat ze bijvoorbeeld met gym tegen de basketbalpaal was geknald of op schoolreisje uit een klimrek gevallen of uitgegleden op de glijbaan. Elke keer druk ik juffen en meesters op het hart haar extra goed in de gaten te houden.
“Ze wist heus wel dat ze de dieren niet mocht aaien, maar wilde het stiekem toch proberen”
Een tijdlang ging het goed, totdat ik laatst weer een keer gebeld werd: ze was tijdens een trip naar de Apenheul gebeten door een doodskopaapje. Ze wist heus wel dat ze de dieren absoluut niet mocht aaien, maar wilde het stiekem toch proberen.
Op wat bloed na is ze er met de schrik vanaf gekomen. We hoefden geen tetanusprik te halen, ze scheen voldoende beschermd te zijn tegen eventuele hondsdolheid door de DKTP-prik. Maar het was wel weer een echte Stef-actie.”
Lees verder onder de advertentie
Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.
Oppaskosten besparen door grootouders in te schakelen, dat doen toch zo veel mensen? Klinkt ideaal, vond ook Anne-Marije. Ze had van tevoren niet kunnen bedenken dat het zo’n wig tussen haar en haar schoonouders zou drijven.
Het kiezen van een babynaam kan een behoorlijke uitdaging zijn, vooral omdat iedereen er een mening over heeft. Maar wat als die mening van een kenner komt? Op TikTok deelt expert Colleen Slagan wat volgens haar de grootste no go’s zijn.
Iedere week delen we op Kek Mama een dilemma van onze lezers. Deze week vraagt Josje (28) zich af of ze de vriendschap met haar beste vriendin moet opgeven.
Van eenhoorns tot Elmo en van Paw Patrol tot prinsessen. Elke peuter komt in een fase waarin hij of zij enthousiast wordt van specifieke dingen. Daarom delen we iedere week een leuke peuterpassie van onze lezers, want soms zijn ze wel héél bijzonder.
Dat het ouderschap zwaar is, zal weinig moeders verbazen. Maar wist je dat meer dan 1 op de 4 moeders tijdens het voeden in slaap valt? Begrijpelijk? Absoluut. Maar ook risicovol, zeggen experts tegen Parents. Zo houd je volgens hen jezelf én je baby veilig.
Of je kind nu een echte fijnproever of een kieskeurige eter is, het menu van je kleintje kan een enorme zoektocht zijn. Wat eet een dreumes op een dag? En hoeveel eet een peuter nou écht? Wij geven je een realistisch kijkje in de keuken van andere ouders. Deze week het menu van Pippa.