De sint is iets te fanatiek geweest en heeft dubbele cadeaus voor je kind gekocht, maar is de bon verloren. Dan kun je de boel natuurlijk achterin de kast gooien om er vervolgens nooit meer naar om te kijken, maar je kunt ze ook ruilen. Of weggeven, bijvoorbeeld.
Lees verder onder de advertentie
Lees onderstaande tips voor wat inspiratie.
Afwisselen
Je kind heeft misschien wel drie poppen (of blokkendozen, elektrische autootjes) hebben gekregen, maar de ene is de andere niet en dat zien kinderen maar al te goed. Leg daarom twee exemplaren op zolder en als je merkt dat je kind die eerste zat is, pak je er gewoon een nieuwe bij – ben je jaren zoet mee. Trouwens: ook onze vrolijke opvoedtantes Els en Do vinden hier wat van.
Lees verder onder de advertentie
Hergebruiken
LEGO is altijd een succesnummer tijdens Sinterklaas, maar qua opbergruimte houdt het keer op. Wat je dan kunt doen? Plak een van je muren vol met legoplaten. Zo kan je kind volledig losgaan en is de kans dat jij met je (blote) voet op zo’n irritant scherp ding stapt een stuk kleiner. Hier vind je meer tips wat te doen met overtollig speelgoed van je kind.
Van ruilen komt huilen, maar niet als het aan websites als ruilen.nl, mijncadeauruilen.nl of recyclesint.org ligt. Volgens deze organisaties is ruilen dé manier om het Sinterklaasfeest duurzaam en voordelig te vieren. Zelf een ruilmarkt organiseren kan ook: deze Toolkit helpt je op weg.
Lees verder onder de advertentie
Weggeven
Onder het mom ‘wees gul met je gebruikte spul’: check inzameldoelen.nl en bekijk wat voor jou de dichtstbijzijnde plek is om speelgoed af te geven. De organisatie zorgt ervoor dat jouw overbodige spullen terechtkomen bij mensen die het goed kunnen (her)gebruiken. Of ze verkopen spullen en de winst doneren ze aan goede doelen, zoals bijvoorbeeld onderzoek naar kanker.
Lees verder onder de advertentie
In Nederland zijn 61.000 kinderen die geen Sinterklaas, maar zelfs hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er thuis geen geld voor is. Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door het geven van een verjaardagsbox t.w.v. € 35. Hierin zit alles wat nodig is voor een echte verjaardag thuis én op school. Wil jij de stichting steunen? Word dan donateur.
Danique Bossers (32) is CEO van mode-imperium Most Wanted en maakt de podcast Unfinished Business met verloofde Pieter Musters. Ook is Danique open over de ziekte endometriose, waar ze aan lijdt en aan geopereerd is. Ze maakte een podcastaflevering met specialist Maddy Smeets over deze slopende ziekte.
Anne-Marie en haar vriendin Laura verwachten in april hun eerste kindje en zoals veel aanstaande ouders, wilden ze graag een 3D-echo laten maken. In de ochtendshow met Mattie en Marieke deelde de zwangere nieuwslezeres haar eerste (en waarschijnlijk laatste) ervaring met de welbekende 3D-echo.
Elke moeder kent zo’n strijd. Zo’n totaal onnodige, maar toch eindeloos durende strijd met een peuter. En als je dan ook nog eens commentaar krijgt van een onbekende op straat doet dat je spreekwoordelijke emmer helemaal overlopen. Jade (30) vertelt er meer over.
Waterparels, ook wel bekend als Orbeez of water beads, zijn kleine, kleurrijke balletjes die water absorberen en in omvang toenemen. Hoewel ze populair zijn als sensorisch speelgoed, kunnen ze ook gevaarlijk zijn.
Er zijn van die vrouwen die meteen wisten: “Een dochter, dat past perfect bij mij!” Niet zo gek, want ze hadden al een zwak voor roze glitterjurkjes, vlechtkunst op topniveau en high tea’s met mini-sandwiches.