De sint is iets te fanatiek geweest en heeft dubbele cadeaus voor je kind gekocht, maar is de bon verloren. Dan kun je de boel natuurlijk achterin de kast gooien om er vervolgens nooit meer naar om te kijken, maar je kunt ze ook ruilen. Of weggeven, bijvoorbeeld.
Lees verder onder de advertentie
Lees onderstaande tips voor wat inspiratie.
Afwisselen
Je kind heeft misschien wel drie poppen (of blokkendozen, elektrische autootjes) hebben gekregen, maar de ene is de andere niet en dat zien kinderen maar al te goed. Leg daarom twee exemplaren op zolder en als je merkt dat je kind die eerste zat is, pak je er gewoon een nieuwe bij – ben je jaren zoet mee. Trouwens: ook onze vrolijke opvoedtantes Els en Do vinden hier wat van.
Lees verder onder de advertentie
Hergebruiken
LEGO is altijd een succesnummer tijdens Sinterklaas, maar qua opbergruimte houdt het keer op. Wat je dan kunt doen? Plak een van je muren vol met legoplaten. Zo kan je kind volledig losgaan en is de kans dat jij met je (blote) voet op zo’n irritant scherp ding stapt een stuk kleiner. Hier vind je meer tips wat te doen met overtollig speelgoed van je kind.
Van ruilen komt huilen, maar niet als het aan websites als ruilen.nl, mijncadeauruilen.nl of recyclesint.org ligt. Volgens deze organisaties is ruilen dé manier om het Sinterklaasfeest duurzaam en voordelig te vieren. Zelf een ruilmarkt organiseren kan ook: deze Toolkit helpt je op weg.
Lees verder onder de advertentie
Weggeven
Onder het mom ‘wees gul met je gebruikte spul’: check inzameldoelen.nl en bekijk wat voor jou de dichtstbijzijnde plek is om speelgoed af te geven. De organisatie zorgt ervoor dat jouw overbodige spullen terechtkomen bij mensen die het goed kunnen (her)gebruiken. Of ze verkopen spullen en de winst doneren ze aan goede doelen, zoals bijvoorbeeld onderzoek naar kanker.
Lees verder onder de advertentie
In Nederland zijn 61.000 kinderen die geen Sinterklaas, maar zelfs hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er thuis geen geld voor is. Stichting Jarige Job helpt deze kinderen door het geven van een verjaardagsbox t.w.v. € 35. Hierin zit alles wat nodig is voor een echte verjaardag thuis én op school. Wil jij de stichting steunen? Word dan donateur.
Dionne heeft een heel lieve schoonmoeder. Goed, ze is wat aanwezig en ze trekt het liefst haar eigen plan, ook als je je grenzen aan hebt gegeven, maar hey, de kinderen zijn dol op haar en het kan echt slechter.
Een koosnaam voor je partner, je herkent het vast. Zo’n bijnaam die je alleen tussen jullie tweeën gebruikt en uitspreekt als je denkt dat niemand luistert. Totdat je kind het oppikt en enthousiast deelt met de buitenwereld. Daria (32) maakte het mee. Het schaamrood staat nog steeds op haar kaken.
Iedere ouder maakt weleens een fout, maar sommige momenten blijven je voor altijd achtervolgen. Wat begon als een onschuldige speelsessie in het park, veranderde voor Sandra in een schuldgevoel dat ze al 14 jaar met zich meedraagt.
Marloes (33) is redacteur bij Kek Mama en woont met vriend, peuter (3) en baby (8 maanden) in Arnhem. Ze schrijft in haar columns over hoe ze het hoofd boven water houdt in haar chaotische gezinsleven en de overgang van één naar twee kinderen. Deze week over: ingesleten rolpatronen
Ellen is trajectbegeleider in het voortgezet speciaal onderwijs, thrillerauteur bij uitgeverij De Fontein, moeder van Lewis en Miles (13 en 10) uit een vorige relatie en Sophia (2) en baby Aiden met haar vriend Nils. Volg haar op Instagram.
Een Instagram-video waarin artsen vertellen wat ze hun eigen kids nooit zullen laten doen, ging viral. Van slaapfeestjes tot sekseducatie: het levert verrassende inzichten op.