Het is bijna weer zo ver: Sint-Maarten. Terwijl je kinderen druk zijn met het maken van een mooie lampion om straks zoveel mogelijk snoep te verzamelen, ben jij alvast bezig met grote hoeveelheid zoetigheid die straks in huis ligt. Hoe gaat je kind hier verstandig mee om?
Lees verder onder de advertentie
Wij zetten wat tips op een rij om gedoe te voorkomen.
Maak afspraken
Maak afspraken met je kind over Sint-Maarten. Spreek van tevoren af langs hoeveel huizen je kind mag. Spreek na het verzamelen af hoeveel snoep je kind zelf mag houden en waar het bewaard wordt. Denk goed na of je het prima vindt als ze het snoep op hun kamer bewaren of dat je er liever zelf de controle over houdt. Dit hangt natuurlijk ook af van de leeftijd van je kind.
Lees verder onder de advertentie
Zorg dat het om meer gaat dan alleen snoep
Maak van Sint-Maarten een beleving: lampionnen versieren, een wandeling maken door het donker en mooi verlichte huizen bewonderen. Het is waardevol als je je kinderen leert dat het om de belevenis gaat en niet alleen om de buit.
Lees verder onder de advertentie
Haal zelf wat gezonds in huis
Snoepgroente of een mandarijntje: geef het goede voorbeeld door zelf wat gezonds in huis te halen om uit te delen. Zo zien je kinderen hoe het ook kan en kiezen ze zelf ook sneller voor iets gezonds wat ook heel lekker is.
Heeft je kind al weken zijn ogen op een speelgoeditem of wil hij heel graag naar de film? Laat je kind dan Sint-Maarten snoep inruilen voor een leuk cadeau of uitje. Het hoeft niet duur te zijn en je bespaart wel een bezoekje aan de tandarts.
Lees verder onder de advertentie
Avondeten
Je herkent het vast wel. Als je met een lege maag naar de supermarkt gaat kom je altijd met ongezonde dingen terug. Goede les voor als je kind langs de deuren gaat: laat ‘m van tevoren goed (avond)eten, dan hebben ze tijdens het lopen minder zin om gelijk al het snoep op te eten.
Lees verder onder de advertentie
Maar bovenal: onthoud dat een snoepje op z’n tijd helemaal niet slecht is, ook niet voor jezelf. Geniet vooral van het Sint-Maarten feest.
In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.
Of je kind nu een echte fijnproever of een kieskeurige eter is, het menu van je kleintje kan een enorme zoektocht zijn. Wat eet een dreumes op een dag? En hoeveel eet een peuter nou écht? Wij geven je een realistisch kijkje in de keuken van andere ouders. Deze week het menu van dreumes Wies.