Een paar keer knipperen en je kind is alweer één: een mijlpaal! Maar wat is nu eigenlijk een geschikt cadeau om te geven? En waar moet je op letten als je speelgoed voor je dreumes koopt?
Lees verder onder de advertentie
Wij helpen je op weg.
Wat kan een kind van 1 jaar?
Je kind is officieel baby-af en de grove motoriek gaat met sprongen vooruit. Grote kans dus dat je eenjarige zelfstandig zit en al rondkruipt of loopt. Langs meubels lopen en erop klimmen gaat hem goed af en ook de fijne motoriek – denk aan het vastpakken van spullen met de duim en wijsvinger – gaat steeds beter. Het liefst doen kinderen van 1 alles zelf, ook als dat nog niet helemaal lukt. Samen met andere kinderen spelen vinden ze vaak lastig.
Lees verder onder de advertentie
Wat gaat je dreumes binnenkort leren?
Loopt je kind nog niet? Dan is de kans groot dat dit in de komende maanden gaat gebeuren. Ook kan je eenjarige binnen de kortste een bal gooien, spullen in een doos of bak stoppen en blokjes stapelen. Rollenspellen zijn één groot succes. Thee inschenken, boodschappen doen, een baby verzorgen: alles wat jij doet, doet jouw kind na.
Lees verder onder de advertentie
Waarom is speelgoed voor een kind van 1 jaar belangrijk?
Speelgoed helpt je kind van 1 jaar bij het verbeteren van motorische, cognitieve en sociale vaardigheden. En wat is nu de allerleukste manier om dingen te leren? Juist, door te spelen. Kortom: leuk en leerzaam speelgoed helpt bij de ontwikkeling van je kind.
Welk speelgoed is geschikt voor een kind van 1 jaar?
Speelgoed voor kinderen van 1 lijkt op dat van baby’s van zes maanden, maar dan net iets ingewikkelder. Let op dat het speelgoed aansluit bij de ontwikkelingsfase van je kind. Te moeilijk speelgoed is frustrerend, maar te makkelijk speelgoed is saai. De leeftijdsindicatie op de verpakking is een goede leidraad, ook wat betreft de veiligheid. Speelgoed met kleine onderdelen is niet veilig voor een baby van 1 jaar. Welk speelgoed dan wél verantwoord, leuk en leerzaam is? Een paar voorbeelden:
Lees verder onder de advertentie
VTech Baby Pak me dan puppy
Moedigt aan om te dansen en ‘pak me dan’ te spelen. Bestel ‘m hier
Lees verder onder de advertentie
Fisher-Price theeset
Interactief theeservies met licht en geluid. Perfect voor een gezellig rollenspel. Bestel ‘m hier
Lees verder onder de advertentie
VTech Mijn eerste 100 woordjes
Je kind leert woordjes in zowel het Nederlands als Engels door op de plaatjes van de interactieve bladzijden te tikken. Bestel ‘m hier
Lees verder onder de advertentie
Little Dutch houten bouwblokken
Het stapelen en bouwen met de leuke blokken in verschillende vormen bevordert de oog-handcoördinatie en het inzicht van je kind. Bestel ze hier
Lees verder onder de advertentie
Woodlets houten vormenstoof
Druk de kleurrijke vormen door de raampjes in de houten kubus. De set stimuleert de fijne motoriek, probleemoplossing en kleur- en vormherkenning. Bestel ‘m hier
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
Zangeres Eva Simons, die dit jaar de rol van Maria speelt in The Passion, deelt een intens persoonlijk verhaal. Tijdens een repetitie voor de paasvertelling kreeg ze een miskraam. “Het was intens verdrietig.”
Weet je wat jij op dinsdag moet doen? Nee, geen was vouwen of kind nummer drie ophalen van zwemles. Dinsdag is dé dag om je vakantie te boeken. Dat is niet zomaar een moedergevoel, maar keihard onderzocht door de CheapTickets.nl.
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.
“Ik vroeg het eigenlijk gewoon voor de grap…” Dat schrijft de 28-jarige Natallia Tarrien over het moment dat ze ChatGPT raadpleegde vanwege een vreemd gevoel in haar kaak. Wat begon als een onschuldig gesprekje met een chatbot, eindigde met een spoedopname, een bevalling en… het redden van haar leven.