Speelgoed van het Jaar: Wie verdient volgens jou de gouden publieksprijs?

10.09.2024 17:00
speelgoed van het jaar verkiezing

Je struikelt er dagelijks over, het ligt overal en wordt maar zelden netjes opgeruimd. Juist, speelgoed! Maar welk stuk speelgoed is nu écht favoriet in huis?

De Verkiezing Speelgoed van het Jaar blaast maar liefst 50 kaarsjes uit, en dat wordt gevierd met een heleboel winnaars. Vandaag, op 10 september, zijn de vakjury-winnaars van 2024 bekendgemaakt. Een team van speelgoed-experts heeft bergen speelgoed en spellen getest en beoordeeld op originaliteit, veiligheid, duurzaamheid en natuurlijk speelplezier. Deze gelukkige winnaars krijgen het keurmerk ‘Speelgoed van het Jaar 2024’. En vanaf vandaag mag jij ook je stem laten horen. Wie verdient volgens jou de gouden publieksprijs?

Al 50 jaar het allerbeste speelgoed

Sinds 1974 zet de Verkiezing Speelgoed van het Jaar zich in voor wat ze noemen ‘Goed Speelgoed’. Denk aan speelgoed dat veilig is, van topkwaliteit en geen kopie van iets anders. Ook duurzaamheid en inclusiviteit staan hoog op het lijstje. Wel zo handig, want wat speelgoed betreft zien we al gauw door de bomen het bos niet meer. Je wilt je kind kwalitatief en veilig speelgoed geven, wat ze óók nog leuk vinden. Waar begin je dan? Als je het Speelgoed van het Jaar keurmerk ziet, weet je in ieder geval dat je goed zit.

Stemmen maar!

Vanaf vandaag tot en met 10 november kun je stemmen op jouw favoriete speelgoed. Je brengt dan niet alleen je stem uit op het in jouw ogen leukste speelgoed, je maakt ook nog eens kans op geweldige prijzen. Dat is natuurlijk een leuke bonus. En waar kan je dan allemaal uit kiezen? Onder andere:

  1. SmartMax My First Explorers
  2. Little Dutch Play Tent
  3. Smartivity Globe Trotters

En nog veel meer. Het speelgoed met de meeste stemmen in elke categorie gaat er vandoor met de gouden publieksprijs. Die winnaars worden op 14 november tijdens het Speelgoed Gala onthuld.

Een trip down memory lane

Om de 50e verjaardag extra speciaal te maken, is er ook een unieke Nostalgische 50-verkiezing. Tijdens het Speelgoedfestival op het Spellenspektakel op 9 en 10 november kunnen bezoekers stemmen op het allerbeste speelgoed van de afgelopen 50 jaar. Welke klassieker steelt jouw hart? Meestemmen kan via www.speelgoedvanhetjaar.nl.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.