Deze spirit animals passen bij het sterrenbeeld van je kind

11.09.2024 21:00
spirit animal Bron: Pexels

Een totemdier, krachtdier, geestdier of spirit animal: hoe je het ook noemt, bij elk sterrenbeeld past een spirit animal. Een gids in de vorm van een dier, die je kind begeleidt en beschermt in zijn of haar spirituele reis naar een volwassen leven. Overigens blijft je totemdier voor altijd bij je, ook als je volwassen bent.

Het zijn geen echte dieren natuurlijk, maar geestdieren die symbool staan voor het karakter van je kind. Spirit animals zijn overgewaaid uit verschillende culturen en tradities, vooral uit Noord- en Zuid-Amerika. Bij elk sterrenbeeld past een spirit animal, waar je kind zich verbonden mee voelt.

Spirit animals per sterrenbeeld

Sommige culturen geloven erin dat kinderen zelf een totemdier kiezen: een dier waarvan ze vinden dat het bij hun karakter past. Wij zetten de spirit animals die volgens de spirituele wereld bij het sterrenbeeld van je kind passen op een rij.

Ram (21 maart – 19 april) met het spirit animal havik

Een Ram-kind neemt graag de leiding, net als de spirit animal van dit sterrenbeeld: de havik. Een zelfverzekerd dier, een tikje impulsief en heel beschermend naar the inner circle.

Stier (20 april – 20 mei) heeft als totemdier een bever

Jouw kind met het sterrenbeeld Stier heeft als totemdier de bever. Deze kleine beestjes zijn vindingrijk en echte doorzetters. Ze doen dingen graag op hun eigen manier. Herkenbaar?

Tweelingen (21 mei – 20 juni) heeft het hert als krachtdier

Tweelingen zijn nieuwsgierig, hebben vaak twee kanten, ze zijn geestig en intelligent. De spirit animal die hoort bij dit sterrenbeeld is dan ook een hert, een sociaal en energiek wezen dat vertrouwt op het eigen gevoel.

Kreeft (21 juni – 22 juli) met de spirit animal specht

Je kind met het sterrenbeeld Kreeft heeft als geestdier de specht. Een zorgzaam dier dat gehecht is aan een liefdevol nest en vol empathie zit. Ook kan je kind goed luisteren naar anderen.

Leeuw (23 juli – 22 augustus) heeft als krachtdier zalm

De zalm is het totemdier van jouw Leeuw-kind, want dit dier heeft er geen problemen mee om tegen de stroom in te gaan. Je kind is creatief, een beetje dramatisch en onafhankelijk.

Maagd (23 augustus – 22 september) met de spirit animal de beer

Net als je Maagd-kind is het krachtdier beer onafhankelijk, krachtig en perfectionistisch. Je kind heeft een groot hart en de beer leert je kind dat het niet te streng voor zichzelf hoeft te zijn.

Weegschaal (23 september – 22 oktober) heeft als totemdier een raaf

De intelligente raaf past perfect bij kinderen met het sterrenbeeld Weegschaal. Het dier is evenwichtig en vredelievend, makkelijk in de omgang en een goede vriend.

Schorpioen (23 oktober – 21 november) met het geestdier de slang

Schorpioen-kinderen kunnen ietwat mysterieus overkomen, net als een slang. Deze spirit animal is geheimzinnig en gaat af op intuïtie. Je kind kan grenzen overschrijden, maar zit ook vol liefde naar de mensen om hem of haar heen.

Boogschutter (22 november – 21 december) heeft als totemdier de uil

Het totemdier van het sterrenbeeld Boogschutter is het wijze dier, de uil. Een intelligent, maar soms ook impulsief wezen. Je kind kan soms nogal onverwacht uit de hoek komen, de uil leert je kind dat het gevoelens mag uiten en om hulp mag vragen.

Steenbok (22 december – 19 januari) met als spirit animal de gans

Ganzen zijn graag op zichzelf en trekken zich af en toe terug, net als jouw kind met het sterrenbeeld Steenbok. De gans is een krachtdier dat staat voor ambitie, betrouwbaarheid en gedrevenheid.

Waterman (20 januari – 18 februari) heeft als krachtdier de otter

De otter trekt graag een eigen plan, net als Waterman-kinderen. De sociale spirit animal maakt overal vrienden en is graag creatief bezig. Ook doet de otter, net als jouw kind, dingen graag op zijn of haar eigen manier.

Vissen (19 februari – 20 maart) heeft de wolf als spirit animal

Kinderen met het sterrenbeeld Vissen zijn gevoelig en horen graag ergens bij, net als hun spirit animal de wolf. Een dromerig en elegant dier dat vol passie zit, maar soms ook diepe emoties voelt.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.