Deze sport past het beste bij je kind volgens de astrologie

20.09.2024 21:08
sport sterrenbeeld Bron: Pexels

Een sport zoeken voor je kind kan knap lastig zijn. Er is ook zo veel om uit te kiezen. Soms zie je door de bomen het bos niet meer en je zoon of dochter weet eigenlijk ook niet goed wat hij of zij wil doen.

Gelukkig staat alles in de sterren geschreven, dus ook welke sport het beste bij je kind past op basis van zijn of haar sterrenbeeld. Doe er je inspiratie mee op.

Deze sport past bij het sterrenbeeld van jouw kind

Is je kind een echte voetballer, een bokser of juist een atletische duizendpoot? Bekijk het hier.

Ram (21 maart – 19 april)

Rammen houden wel van een beetje rammen. Niet echt natuurlijk, maar een beetje opstandigheid past wel bij kinderen met dit sterrenbeeld. De sport voor jou kind kan dan ook iets zijn als boksen of kickboksen. Superleuk om te doen, je kind wordt er sterker van, krijgt uithoudingsvermogen en weet zichzelf ook nog een beetje te weren wanneer dat nodig zou zijn.

Stier (20 april – 20 mei)

Je Stier-kind heeft de drang om altijd te bewegen. Moeiteloos en elegant zelfs. Zwemmen is dan ook een sport die heel goed past bij je kind met dit sterrenbeeld. Denk aan wedstrijdzwemmen of schoonspringen. Heerlijk voor je kind om in het water te zijn en vrij te kunnen bewegen, zonder enige beperking.

Tweelingen (21 mei – 20 juni)

Tweelingen-kinderen werken graag samen met anderen, maar staan aan de andere kant ook graag in de belangstelling. Een teamsport past daarom goed bij je kind. Denk aan een sport als basketbal, waarbij je kind kan socializen, maar ook kan laten zien wat het kan, namelijk zich volledig inzetten voor the game.

Kreeft (21 juni – 22 juli)

Kinderen met het sterrenbeeld Kreeft zijn enorm loyaal en staan er voor een hun team. Voetbal zou een geweldig sport zijn voor kinderen met dit sterrenbeeld. Je kind leidt het team als een eenheid en laat nooit iemand achter.

Leeuw (23 juli – 22 augustus)

Leeuwen staan graag in de spotlights. Je kind valt graag op en zit vol zelfvertrouwen. Wat kan daar beter bij passen dan turnen? De perfecte sport voor kinderen met dit sterrenbeeld, want ze hebben ook nog eens veel ambitie om steeds beter te worden.

Maagd (23 augustus – 22 september)

Maagd-kinderen zijn nauwkeurig en perfectionistisch en ze houden wel van een uitdaging. Denk aan atletiek als sport bij het sterrenbeeld Maagd. Sprinten, hoogspringen, verspringen en zelfs balwerpen, helemaal leuk voor je kind.

Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Een sport die goed past bij kinderen met het sterrenbeeld Weegschaal is tennis. Je kind houdt van harmonie en evenwicht en dat komt bij deze sport helemaal naar voren. Ook kan je Weegschaal-kind goed omgaan met anderen, wel zo handig met verschillende tegenstanders.

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Kinderen met het sterrenbeeld Schorpioen zijn niet echt teamplayers en doen liever een sport waarbij ze niet met anderen hoeven samenwerken. Ook zitten ze veel in hun hoofd en een perfecte sport om dat een beetje los te laten voor dit sterrenbeeld is jiujitsu, een zelfverdedigingskunst waar veel gevoel bij komt kijken. Ballet past ook goed bij Schorpioen-kinderen.

Boogschutter (22 november – 21 december)

De energieke Boogschutter beweegt graag en is supergoed in communiceren. Voetbal of een teamsport als hockey is dan ook de sport voor je kleine met dit sterrenbeeld. Een kans om met vrienden te spelen in een hecht team en tegelijkertijd wat energie kwijt te raken.

Steenbok (22 december – 19 januari)

Steenbokken vieren eigen successen en houden ervan om net een stapje (of in dit geval trapje) meer te zetten. Ook in hun sport. Je Steenbok-kind houdt bovendien van anders dan anders. Een toepasselijke sport bij dit sterrenbeeld is dan ook bmx’en.

Waterman (20 januari – 18 februari)

Je Waterman-kind is, zoals je waarschijnlijk wel weet, graag anders dan anderen. Ook is je Waterman nieuwsgierig en gek op de natuur. Een teamsport past minder bij de eigenzinnige Waterman. Een sport die wel goed bij je kind past is longboarden of skateboarden.

Vissen (19 februari – 20 maart)

Kinderen die geboren zijn onder het sterrenbeeld Vissen zitten vol emoties en voelen veel. Bovendien is het een waterteken, dus welke sport past nu beter bij dit sterrenbeeld dan een watersport zoals surfen. Je mee laten voeren op de golven, geheel op gevoel, dat past echt bij Vissen-kinderen. Op de moment dan je kind niet op het water te vinden is, is een longboard een geweldig alternatief.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.