Kinderen krijgen steeds eerder een mobiele telefoon, blijkt uit cijfers van provider KPN. Terwijl jongeren die nu achttien jaar zijn hun eerste mobiel hadden toen ze 13,2 jaar waren, is die leeftijd voor veertienjarigen van nu gedaald naar 11,7 jaar.
Lees verder onder de advertentie
Ook hele jonge kinderen lopen al met een mobieltje op zak: in Nederland ruim 400 vierjarigen.
Prepaid
Vaak beginnen ze met een prepaid telefoon. “Ouders vinden het prettig dat kinderen met geld leren omgaan”, zegt Yvette Belt, directeur marketing bij KPN, tegen het AD. “Met een prepaidkaart moeten ze opletten hoeveel beltegoed ze nog hebben en hoeveel MB een appje of YouTube-filmpje verbruikt.” Hoe ouder de kinderen worden, hoe vaker ze toch een mobiel met abonnement krijgen.
Opvoedkundige Tischa Neve raadt ouders af om een kleuter al met een mobiel te laten lopen. Tegen de krant zegt ze: “Pas vanaf groep 7 of 8 begint het sociaal te spelen dat er groepsapps ontstaan. Voor die tijd hebben ze echt geen mobieltje nodig. Vroeger deden we het toch ook zonder mobiel. Een kind kan prima even naar huis komen om te vertellen waar het heen gaat.”
Danique Bossers (32) is CEO van mode-imperium Most Wanted en maakt de podcast Unfinished Business met verloofde Pieter Musters. Ook is Danique open over de ziekte endometriose, waar ze aan lijdt en aan geopereerd is. Ze maakte een podcastaflevering met specialist Maddy Smeets over deze slopende ziekte.
Anne-Marie en haar vriendin Laura verwachten in april hun eerste kindje en zoals veel aanstaande ouders, wilden ze graag een 3D-echo laten maken. In de ochtendshow met Mattie en Marieke deelde de zwangere nieuwslezeres haar eerste (en waarschijnlijk laatste) ervaring met de welbekende 3D-echo.
Elke moeder kent zo’n strijd. Zo’n totaal onnodige, maar toch eindeloos durende strijd met een peuter. En als je dan ook nog eens commentaar krijgt van een onbekende op straat doet dat je spreekwoordelijke emmer helemaal overlopen. Jade (30) vertelt er meer over.
Waterparels, ook wel bekend als Orbeez of water beads, zijn kleine, kleurrijke balletjes die water absorberen en in omvang toenemen. Hoewel ze populair zijn als sensorisch speelgoed, kunnen ze ook gevaarlijk zijn.
Er zijn van die vrouwen die meteen wisten: “Een dochter, dat past perfect bij mij!” Niet zo gek, want ze hadden al een zwak voor roze glitterjurkjes, vlechtkunst op topniveau en high tea’s met mini-sandwiches.