Als je kind geboren is tussen 20 januari en 18 februari, dan is hij een Waterman. Maar wat zegt dat over zijn karakter? Wij zochten het voor je uit.
Lees verder onder de advertentie
Eigenwijs
Een Waterman is een tikkeltje eigenwijs en zal hierdoor graag dingen op zijn eigen manier doen. Geef ‘m vooral die vrijheid, want alleen zo kan hij zich het beste ontwikkelen. Een leven vol met structuur en regels maakt hem niet gelukkig; watermannen zijn dol op avontuur.
Lees verder onder de advertentie
Emoties
Omdat Watermannen de wereld door een rationele bril bekijken, vinden ze omgaan met emoties soms lastig. Emoties zijn immers niet altijd rationeel te verklaren.
Ondanks dat je kind misschien wat gereserveerd is, maakt hij makkelijk vrienden. Hij is grappig, sociaal en graag onder de mensen. Hij heeft alles voor zijn vriendjes over, maar zodra hij merkt dat het van één kant komt, is-ie er ook snel klaar mee. Door zijn nuchtere kijk op de wereld kan je kind soms misschien wat hard overkomen, maar het is altijd vanuit een goed hart.
Lees verder onder de advertentie
Natuur
Een Waterman houdt van de natuur en is daarom graag buiten. Geef ‘m een paar knikkers, laat hem lekker in plassen stampen of door de modder banjeren en hij is helemaal in z’n element.
Iedere zwangere vrouw droomt van haar perfecte babyshower: een feest vol liefde, verrassingen en alle aandacht voor haar en de baby. Maar wat als je die bijzondere dag ineens moet delen?
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
“Ik vroeg het eigenlijk gewoon voor de grap…” Dat schrijft de 28-jarige Natallia Tarrien over het moment dat ze ChatGPT raadpleegde vanwege een vreemd gevoel in haar kaak. Wat begon als een onschuldig gesprekje met een chatbot, eindigde met een spoedopname, een bevalling en… het redden van haar leven.
Nog één mep en ik vertrek, dacht Yvonne (39) steeds. Toen vier jaar later – vele klappen en vernederingen verder – haar man Ivar ook een tik gaf aan dochter Milou (nu 5), had ze eindelijk de moed hem te verlaten.