Kinderen met deze sterrenbeelden zijn echte bijdehandjes

15.07.2024 13:00
zelfvertrouwen kind uitspraken Bron: Unsplash

Heeft jouw kind altijd het laatste woord, stelt-ie je de hele dag door de meest moeilijke vragen en wint-ie elke discussie? Ofwel: heb jij een klein bijdehandje thuis? Dat is de kans groot dat jouw kind een van deze sterrenbeelden heeft. Deze sterrenbeelden staan namelijk bekend om hun bijdehante gedrag.

Ram

Hoewel de meeste bijdehandjes hard hun best doen om iedereen te slim af te zijn, doet de Ram dat niet. Rammen zijn slimmer dan de rest, zonder dat ze daar hun best voor hoeven doen. Ze barsten van het zelfvertrouwen, waardoor ze vaak praten voordat ze denken. En dan hebben ze nog vaak gelijk ook. Jij mag dan misschien zijn moeder zijn, en vele malen meer levenservaring hebben, dat weerhoudt hem er niet van om jou flink te verbeteren als je ergens naast zit. 

Maagd

“Waarom? Maar waarom dan? Hoezo?” Kan jouw kind niet ophouden met vragen hoe de dingen zitten? Grote kans dat-ie het sterrenbeeld Maagd heeft. Maagden zijn ontzettend nieuwsgierig en willen alles weten. De kennis die hij opdoet, gebruikt hij vervolgens graag om anderen te imponeren. Op school doet-ie het dan ook ontzettend goed. Maagden zijn leergierige kinderen. De kinderen in de klas willen helaas nog wel eens de ogen naar hem rollen, want dat betweterige gedrag wordt niet altijd gewaardeerd. 

Steenbok

Bij de Steenbok gaat het minder over het leren van feitjes. Ze zijn niet zo leergierig als de Maagd. Het bijdehante van de Steenbok zit ‘m meer in zijn houding. Ook als-ie ergens niks van af weet, praat-ie mee alsof hij op het onderwerp afgestudeerd is. Hij kan heel goed bluffen en is ontzettend ad rem. Daardoor heeft hij vaak de lachers op zijn hand, die kleine bijdehante Steenbok van jou. 

Waterman

Watermannen zijn loeifanatiek. Ze zijn graag de beste en kunnen niet tegen hun verlies. Ze willen discussies ook graag winnen door altijd het laatste woord te hebben. Dit fanatisme gaat gepaard met de wil om veel te weten. Zo staan ze sterker in hun schoenen, maar eigenlijk ligt er onzekerheid aan ten grondslag. Je mag je kind leren dat anderen hem ook leuk vinden als hij niet overal de beste in is. Zijn gedrag kan namelijk nogal vermoeiend zijn. Voor zijn omgeving, maar vooral voor hemzelf.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.