Kinderen met deze sterrenbeelden zijn echte boekenwurmen

05.09.2024 17:00

Zit jouw kind altijd met zijn neus in de boeken? En heeft-ie de bibliotheek al bijna uitgespeeld? Dan is de kans groot dat je kind een van deze sterrenbeelden heeft. Deze sterrenbeelden zijn namelijk echte boekenwurmen.

Tweelingen

Kinderen met het sterrenbeeld Tweelingen zijn ontzettend nieuwsgierig en leergierig. Ze lezen dan ook het liefst informatieve boekjes. Bijvoorbeeld over coole wetenschappelijke feitjes of over een hobby waar ze heel veel van houden. Grote kans dat-ie binnen de kortste keren meer over het onderwerp weet dan jij en daar graag mee opschept.

Maagd

Maagden hebben een enorme fantasie. Ze lezen dan ook graag boeken van dat genre. Als er maar iets met magie, superhelden of fantasiedieren in staat. Als-ie oud genoeg is, maak je ‘m dolgelukkig met de Harry Potter-reeks. Ook jij bent blij met de leeshobby van je kind, want zo is-ie uren zoet zonder dat jij ‘m hoeft te entertainen. Hij verveelt zich niet snel.

Schorpioen

Schorpioenen zijn gek op spannende verhalen. Is dit boek niet te eng, vraag jij je regelmatig af, maar voor de Schorpioen kan het niet griezelig genoeg. Schorpioenen zijn open minded en kunnen zich goed inleven in anderen. Daarom gaan ze tijdens het lezen helemaal op in de belevingswereld van de personages. Zo lukt het ‘m om zich extra te verwonderen.

Waterman

Watermannen zijn echte dromers. Neem ‘m mee naar de bibliotheek en je bent ‘m uren kwijt. Hij kan er eindeloos slenteren en zomaar met een boek op de grond ergens in een hoekje belanden. Hij vindt het heerlijk om zich af te zonderen en lekker in zijn eigen fantasiewereldje te duiken. Het is voor de Waterman een manier om zich op te laden en tot rust te komen.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.