Vrije opvoeding? Moeders met deze sterrenbeelden laten hun kids het meest vrij

08.10.2024 09:00
Bron: Pexels

Sommige moeders laten hun kinderen vrij experimenteren en ontdekken, zonder dat er strenge regels worden opgelegd. En geloof het of niet, dit kan zomaar te maken hebben met hun sterrenbeeld.

Waterman

De Waterman-moeder is de ultieme free spirit. Ze laat haar kinderen vrij als een vogel, zonder dat vervelende netje van regels. Zelf een outfit uitkiezen – snowboots in de zomer? Tuurlijk, ontdek het zelf maar! Haar motto: ervaring is de beste leermeester. Kinderen mogen hier creatief, eigenzinnig en vooral zichzelf zijn. Van knutselen met glitter in de woonkamer tot het bouwen van tenten in de tuin: alles kan.

Lees ook – Moeders met deze sterrenbeelden houden hun huis altijd het schoonst

Boogschutter

Boogschutter-moeders zijn avonturiers in hart en nieren. Wonen de kinderen bijna in hun laarzen en modderkleren? Tuurlijk, want modder is leuk en het leven draait om ontdekken! In plaats van hen aan de hand te nemen, gooit ze ze liever in het diepe. Voor haar is elke dag een avontuur. Een vrije opvoeding betekent hier letterlijk en figuurlijk de wereld ontdekken, soms op z’n kop en altijd met een flinke dosis plezier.

Lees ook – De ideale date night volgens jouw sterrenbeeld

Tweelingen

Met een Tweelingen-moeder is elke dag anders. Routine? Pff, hoe saai! Deze moeders leven voor spontaniteit. En dat brengt ze over op hun kids. Als de wekker gaat voor school, maar het strand roept harder, dan kiest ze voor de zon. Een vrije opvoeding betekent hier vrijheid om te leren op je eigen manier, en vooral heel veel lol. Haar huisregels? Wees creatief en volg je gevoel. Geen strakke planningen, wel veel lachen en chaos.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.