Kinderen met deze sterrenbeelden zijn moeilijke eters

28.08.2024 17:00

Is het avondeten altijd een strijd en uiteten gaan bijna onmogelijk? Dan is de kans groot dat je kind een van deze sterrenbeelden heeft.

Heb je een kleine Maagd, Stier, Steenbok of Schorpioen in huis? Lucky you, maar niet heus. Deze sterrenbeelden staan namelijk bekend als moeilijke eters.

Maagd

Maagden zijn extreem kieskeurig. Grote kans dat je al een waslijst hebt met etenswaren die je kind allemaal niet lust. Maar het gaat verder dan dat: hij kan ook nogal pietluttig zijn over welk bestek hij wil, op welk bord de boel geserveerd moet worden en in welke stoel hij wil zitten. Het zou je niks verbazen als hij op een dag niet wil eten, omdat de windrichting niet goed staat. Er is altijd wel wat met jouw kleine Maagd.

Stier

Stieren staan met name bekend om één eigenschap: hun koppigheid. Vertel je hem dat hij drie happen van zijn groenten moet eten? Gaat-ie echt niet doen! Ook al moet-ie dan met honger naar bed. Het helpt om de groenten onzichtbaar te maken, door ze bijvoorbeeld in de blender te doen en aan een saus toe te voegen. Maar o wee als je kleintje toch een groen sliertje aantreft. De kans is groot dat-ie de hele inhoud van zijn bord dan alsnog afkeurt.

Schorpioen

Schorpioenen hebben zo hun favorieten. Het liefst zouden ze elke dag hetzelfde eten. Heb je iets gemaakt wat ze niet lekker vinden? Grote kans dat ze boos worden en je om hun lievelingsmaaltje vragen. Uiteten gaan is een grote uitdaging, want als zijn favo hapje niet op de kaart staat, kan-ie zomaar stennis gaan schoppen midden in het restaurant.

Steenbok

Steenbokken zijn niet alleen kieskeurig als het gaat om smaak, ook textuur en kleur kan ze tegen de borst stuiten. Maar daar heeft-ie iets op bedacht: hij vist gewoon alles wat-ie lekker vindt ertussen uit. Wat-ie niet hoeft, gooit-ie het liefst op de grond. ‘Niet vissen!’, ‘Niet gooien!’, je hebt het vast al tig keer geroepen. Wees gerust: alles is een fase. Jouw kleine fijnproever kan zomaar veranderen in een lekkerbek.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.