Kinderen met deze sterrenbeelden zijn het meest ongeduldig

01.08.2024 15:00
zelfvertrouwen kind uitspraken Bron: Unsplash

Kan jouw kind nooit even rustig alleen spelen? Wordt-ie gek als jullie een paar minuten ergens in de rij moeten staan? En roept-ie driehonderd keer ‘mama!’ als-ie eventjes op jou moet wachten? Grote kans dat jouw kind een van déze sterrenbeelden heeft. Deze sterrenbeelden zijn namelijk het meest ongeduldig.

Ram

Geduld is een schone zaak? Niet als je het aan een Ram vraagt. De Ram wil gáán. Kunnen zijn broertjes en zusjes nogal treuzelen? Dan wordt-ie gillend gek! Hij vindt ze supersloom en wil dat ze eens opschieten. Ook op school loopt-ie tegen zijn ongeduld zijn. Zijn klasgenoten bewegen namelijk ook niet allemaal op hetzelfde tempo als hij.

Weegschaal

Als de Weegschaal iets wil hebben of doen, moet het nú gebeuren. Heb je een uitje naar de Efteling beloofd? Dan hoef je ‘m echt niet te vertellen dat dit pas over twee maanden gaan plaatsvinden. Waarom kan het niet vandaag? En wil hij iets van zijn zakgeld kopen? Reken maar dat je vandaag naar de speelgoedwinkel moet. Waarom wachten tot morgen, als iets ook nu kan?

Boogschutter

Boogschutters zijn gek op pretparken, omdat ze echte thrillseekers zijn. Maar minutenlang staan wachten in een rij? Dat is niks voor hen! Stil staan en niks doen, dat kan de Boogschutter namelijk niet zo goed. Dan gaat-ie zich stierlijk vervelend en onrust trappen. De lol is er dan al snel af, want de Boogschutter kan goed klieren. De oplossing? Geef ‘m iets te doen. Er zijn bij jullie thuis waarschijnlijk al een boel fidget spinners en pop it toys doorheen gegaan.

Steenbok

Gezellig een middagje met strijkkralen spelen? Niks voor de Steenbok! Een priegelwerkje waar-ie veel geduld voor moet hebben, dat maakt ‘m horendol. Hij is heel perfectionistisch. Er hoeft maar één strijkkraal verkeerd te zitten en het maakt ‘m gek. Dat eindeloze gefrummel is niks voor hem. De kans is groot dat de strijkkralen binnen een uur uit frustratie door de hele huiskamer worden gegooid.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.