Kinderen met deze sterrenbeelden zijn de beste slapers

11.08.2024 09:59
slapen slapen kinderen in bed Bron: Pexels

Heb jij een kind dat al heel snel doorsliep? Of gek is op uitslapen? Geluksvogel ben jij! En je kind is waarschijnlijk een Stier, Vissen, Steenbok of Weegschaal, want dat zijn de sterrenbeelden die het beste slapen.

We vertellen je ook welke sterrenbeelden de slechtste slapers zijn.

Stier

Ligt jouw kind de volgende ochtend nog precies in dezelfde houding als hoe je ‘m ’s avonds achterliet? Dan is-ie waarschijnlijk een Stier. Stieren zijn namelijk hele diepe en vaste slapers. Er kan een kanonskogel naast hun bed worden afgevuurd en ze horen het niet. Grote kans dat je ieder jaar op Nieuwjaarsdag weer verbaasd bent dat je kind overal doorheen geslapen heeft. Count your blessings, mom!

Vissen

Kinderen met het sterrenbeeld Vissen gebruiken hun slaap om alles te verwerken wat ze overdag hebben meegemaakt. In combinatie met hun wilde fantasie levert dat een bijzondere droomwereld op. Jouw kleine dromertje voelt zich heerlijk comfortabel in zijn bed en draait zich ’s ochtends graag nog eens om. Wees maar blij met zo’n uitslaper, want dit maakt dat jij ook regelmatig wat langer kan blijven liggen.

Weegschaal

Kinderen met het sterrenbeeld Weegschaal zijn erg gebaat bij strikte bedtijden en routines. Als-ie daar eenmaal aan gewend is, zit je gebakken. Voer jullie bedtijdritueel iedere avond om dezelfde tijd uit, en je kind slaapt daarna als een roosje. Wijk er vanaf en zijn ritme is verstoord. Regelmaat is key bij de Weegschaal. Als je dat als ouder eenmaal door hebt, kun je iedere nacht lekker doorslapen.

Steenbok

Jouw kind kan overal slapen. Ritje met de auto? Meteen in slaap. Rondje door het park? Knikkebollend in de buggy. Dagje strand? Je kind tukt in het tentje. Ideaal, want daardoor kun je ‘m overal mee naartoe nemen. Hij doet zijn middagdutje moeiteloos in de kinderwagen, zelfs in een drukke omgeving.

Sterrenbeelden die het slechtst slapen

Heb je een Ram, Tweelingen of Maagd in huis? Dan heb je wat minder geluk als het op slaap aankomt. Kinderen met het sterrenbeeld Ram doen er graag alles aan om zich tegen het slapen te verzetten. Ze willen alles beleven en meemaken, dus ze vinden het maar wat stom als ze een dutje moeten doen van jou. Ook met Tweelingen kan het bedtijdritueel een behoorlijke strijd zijn. Daarnaast zijn ze ook nog eens vroege vogels, dus uitslapen zit er niet in. Maagden zijn onrustige slapers. Ze kunnen zichzelf snel uit hun slaap halen met dat onrustige gedraai. Daarnaast zijn ze gevoelig voor het krijgen van nachtmerries. Ze hebben veel fantasie, maar kunnen zichzelf ook behoorlijk angstig maken met al dat gefantaseer. Dat kan ’s nachts voor problemen zorgen.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.