Even een paar dagen geen kraamvisite ontvangen na een hevige bevalling: klinkt als een geweldig idee, maar niet iedereen is het daar altijd mee eens.
Lees verder onder de advertentie
Milou (27), moeder van Liv (7 weken):
“Nadat Liv na een hevige en pijnlijke bevalling in het ziekenhuis was geboren, mochten we na twee dagen naar huis. We besloten in het weekend geen kraamvisite te ontvangen en lekker op te starten met het gezin. Dat was zeer tegen de wens van mijn schoonmoeder in, die voor het eerst oma was geworden.
Lees verder onder de advertentie
Gezellig kraambezoek
Ze kwam op maandag op kraambezoek en na een kwartier met onze dochter in haar armen, barstte ze los. Gepikeerd liet ze weten dat ze het echt niet vond kunnen dat ze zondag niet langs had mogen komen. Tot drie keer toe probeerde ik het uit te leggen, maar ze bleef zeggen dat ze het niet begreep.
Ik begon te huilen en zij ging nog harder huilen, want ‘zij was nu de boeman’. Uiteindelijk ben ik even weggelopen en toen ik terugkwam, wilde mijn schoonmoeder mij een knuffel geven, maar doordat ik nog hoog in mijn emotie zat, wilde ik dat niet. Ik zei: ‘Het is allemaal goed, maar nu liever niet.’
Hierdoor liet ze zich hysterisch op haar stoel vallen en begon te gillen: ze had dit allemaal niet van mij verwacht, waar was ik mee bezig – zo ging ze maar door. Daarna stapte ze boos in haar auto. Een intense ervaring en een domper in mijn kraamweek.
Lees verder onder de advertentie
Oma
Ze is later wel weer gekomen, maar heeft nooit excuses aangeboden. Volgens mij vindt zij het belangrijker dat zij oma is geworden dan wij ouders.”
Dit artikel staat in Kek Mama 06-2022.Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.