Van klittenbos naar zachte haardos: deze mama heeft dé hack om Barbieharen te wassen

15.09.2024 13:07
Barbieharen wassen Beeld: Getty Images

Een poppenliefhebber in huis of zelf nog een verzameling Barbies op zolder liggen? Dan herken je deze struggle vast en zeker: Barbieharen die meer lijken op kluwen touw dan op glanzende lokken. Het geheim om deze klittenbossen uit de knoop te krijgen? Wasverzachter!

Na maanden (of soms zelfs jaren) speelplezier, is het hoog tijd om de geliefde modepoppen een opfrisbeurt te geven. Vooral de haren van Barbies zitten na een tijdje vol met klitten die je er met geen mogelijkheid uit krijgt. Of toch wel…

Wasverzachter als wondermiddel

Wasverzachter blijkt namelijk dé oplossing voor warrige Barbiekapsels. “Een echte lifesaver”, aldus mama Yasmine van Looy die de truc op TikTok deelt. “Met warm water en wasverzachter is het zo gefixt”, vertelt ze in de video. Hoe je te werk gaat? Heel simpel. Laat de Barbieharen een half uur tot een uur in warm water met wasverzachter weken. Let er wel op dat er geen wasverzachter op het gezicht van de pop terecht komt. Dit kan er namelijk voor zorgen dat de make-up eraf spoelt. Na een klein uur spoel je de haren uit en borstel je de lokken. Een heuse beauty treatment voor Barbies. De haardossen van de poppen lijken weer zo goed als nieuw én ruiken ook nog eens heerlijk. Win-win!

Tekst gaat verder onder de video

@yasminevanlooy

Deze MOMhack is echt een lifesaver!! Sla hem zeker op zodat je hem gemakkelijk kan terug vinden als jij je Barbies wil gaan ontwarren #barbie #barbiehacks #momhacks #barbiedoll #mamazijn #mamatips

♬ Barbie World (with Aqua) [From Barbie The Album] – Nicki Minaj & Ice Spice & Aqua

Speelgoed schoonmaken

Het schoonmaken van speelgoed is sowieso een must. Babyspeelgoed mag je eens per week door een sopje halen. Doe dat bij kinderspeelgoed het liefst eens per maand. Dit hoeft echt geen dagtaak te zijn, blijkt maar weer na het zien van deze TikTok hack.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.