De wintertijd staat voor de deur en dat betekent: een uur extra slapen! Tenminste, dat hoop je. Want als je kleintje om 06.00 uur wakker werd, is dat nu opeens 05.00 uur. Fijn.. not! Hier zijn een paar tips om je kinderen aan het nieuwe ritme te laten wennen.
Lees verder onder de advertentie
Het kan een flinke uitdaging zijn voor zowel kinderen als ouders: de wintertijd. Maar met wat voorbereiding, een beetje geduld en een goeie kop koffie kom je een heel eind. Fingers crossed!
Lees verder onder de advertentie
1. Begin op tijd met aanpassen
Zet je klok niet pas op zaterdagavond om, maar begin een paar dagen eerder met kleine stapjes. Leg je kind elke dag een kwartiertje later in bed. Op die manier went hun lichaam geleidelijk aan het nieuwe schema en voelt de verschuiving van dat uur niet als een complete ramp.
Lees verder onder de advertentie
2. Daglicht doet wonderen
Het klinkt simpel, maar daglicht doet wonderen voor het bioritme. Laat je kind overdag veel buiten spelen, vooral in de ochtend. Het helpt hun biologische klok om beter te begrijpen dat het later licht wordt en eerder donker. Dus hup, regenlaarsjes aan en naar buiten!
Een inkoppertje, maar zonde om niet te noemen: zorg voor goede raamverduistering. Een rolluik, lichtwerende gordijnen – dat werk. Zo hou je het lekker lang donker in de kamer en wordt je kind niet wakker van het natuurlijke licht.
Lees verder onder de advertentie
4. Zorg voor een avondroutine
Een rustige en voorspelbare avondroutine doet wonderen. Een halfuurtje lezen, een warme douche of even knuffelen op de bank helpt om je kleintje voor te bereiden op de slaapmodus. Vermijd schermen en drukke activiteiten vlak voor het slapengaan. De wintertijd kan even wennen zijn, maar als je kind weet wat het kan verwachten, wordt de overgang al een stuk makkelijker.
Lees verder onder de advertentie
5. Iets langer in bed blijven
Is je kind oud genoeg, spreek dan samen af dat hij of zij nog een tijdje rustig in bed blijft liggen als-ie vroeg wakker wordt. Laat je kleintje een boekje lezen, muziek luisteren of een simpel spelletje doen. Zo dendert je kind niet meteen de slaapkamer uit, maar hoeft hij of zij ook niet meer verplicht de ogen dicht te doen.
In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.
Eindelijk kon Evie, moeder van Yara (2) weer eens flink uitpakken met oud & nieuw. Samen met haar vriend ging ze naar een huisfeest van hun oude vrienden. Vrienden waarvan de meeste nog geen kinderen hadden. Ze keken er weken naar uit en het was een geweldige avond, maar ze moesten hiervoor wel allebei diep […]
Het is algemeen bekend dat praten en lezen met jonge kinderen cruciaal is voor hun taalontwikkeling. Maar wist je dat gesprekken over wiskunde in het dagelijks leven net zo belangrijk kunnen zijn voor hun rekenvaardigheden?
Anouk is trotse echtgenote van Erwin en mama van vier meiden: Aurélie (10), Emeline (8), Vieve (7) en Lilou (4). In hun levendige huishouden is het soms één en al chaos, maar liefde, gelach en spontane dansfeestjes voeren steevast de boventoon. Anouk deelt vol enthousiasme haar avonturen in het ouderschap.
TikTok staat weer op z’n kop en dit keer gaat het om… een schooltraktatie! Want die kan op sommige scholen niet groot en uitbundig genoeg. Voer voor discussie, want is dit lief of overdreven?
Kersverse ouders opgelet: de populairste kindernamen van 2024 zijn binnen. En ja hoor, Noah (922 keer) blijft bij de jongens onverslaanbaar op nummer één. Voor de meisjes is er een nieuwe naam bovenaan de lijst. *tromgeroffel*