Oogappels: myopie bij je kind? Met deze tips kun je het proces vertragen

12.09.2000 11:23
kind bijziend Beeld: Getty Images

Is je kind bijziend? Geen paniek, er zijn gelukkig verschillende manieren om de progressie van bijziendheid te vertragen. Lees hier hoe Pearle Opticiens kan helpen met effectieve oplossingen.

Pearle Opticiens geeft je drie tips om myopie bij je kind te voorkomen.

1. Laat je kind vaker buitenspelen

Buitenspelen is niet alleen leuk en gezond voor je lichaam, maar heeft ook goede invloed op je ogen. De tijd die je kind buiten doorbrengt, is daarom ontzettend belangrijk voor de gezondheid van de ogen. Onderzoek heeft aangetoond dat kinderen die dagelijks minimaal twee uur buitenspelen minder kans hebben op ernstige myopie. Daglicht stimuleert de juiste groei van het oog en helpt bij het afremmen van bijziendheid.

De gouden regel voor gezonde ogen? Probeer schermtijd zoveel mogelijk te vervangen door andere activiteiten, zoals voetballen, een spelletje doen of knutselen. Van schermtijd is namelijk bekend dat het een negatieve invloed heeft op de ogen, en zo de kans op myopie bij kinderen vergroot.

Tip: moedig buitenactiviteiten zoveel mogelijk aan, als je kind vraagt om een scherm. De 20-20-2 regel kan helpen: na twintig minuten schermtijd, twintig seconden in de verte kijken en dagelijks minstens twee uur buitenspelen.

Lees ook: Wat is myopie en hoe herken je het?

2. Speciale brillenglazen en lenzen

Wanneer je kind al bijziend is, kan het dragen van speciale brillenglazen of lenzen helpen om de achteruitgang van zijn of haar zicht te vertragen. Essilor® Stellest® brillenglazen zijn speciaal ontworpen en bewezen effectief om de toename van myopie bij kinderen effectief af te remmen.

Wist je dat lenzen ook steeds populairder worden bij bijziendheid? De MiSight® 1 Day contactlenzen zijn een goede optie. Deze speciale daglenzen zijn ontwikkeld om de progressie van myopie bij kinderen te vertragen, zonder dat ze een bril hoeven te dragen. Ze zijn veilig in gebruik en ideaal bij een actieve leefstijl van kinderen. Een extra voordeel: in tegenstelling tot een bril doe je lenzen niet zomaar in én uit, waardoor het dragen van lenzen consistenter is. Lenzen dragen kan best spannend zijn, daarom oefent je kind in de winkel met het inbrengen en uithalen van de lenzen. De MiSight® 1 Day lenzen zijn bovendien voor eenmalig gebruik, wat betekent dat je kind elke dag met een fris en helder zicht de dag kan beginnen. Wel zo fijn!

3. Regelmatig oogonderzoek

Laat de ogen van je kind regelmatig controleren. Hoe eerder je bijziendheid herkent, hoe sneller je kunt beginnen met de juiste maatregelen om verdere achteruitgang te voorkomen. Bij Pearle Opticiens ben je aan het goede adres voor professionele pre-screening en advies op maat. Vanaf 8 jaar kun je, indien nodig, met je kind terecht bij een optometrist. Zij zijn gespecialiseerd in myopiemanagement en helpen je graag verder!

Dus, heeft je kind klachten of twijfel je over hun zicht? Maak dan een afspraak bij Pearle Opticiens of kom langs in de winkel! Met de juiste ondersteuning en producten kun je samen met de experts van Pearle Opticiens de bijziendheid van je kind afremmen en hun zicht verbeteren.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Pearle Opticiens.