Een trampoline in de tuin: het is een droom van veel kinderen. Maar waar moet je nou precies op letten bij het aanschaffen van een trampoline?
Lees verder onder de advertentie
Het uitzoeken van een trampoline klinkt makkelijk. Toch moet je met een hoop dingen rekening houden, wil je het springen zo leuk en veilig mogelijk maken.
Het formaat
Je wilt een trampoline in de tuin: leuk! Dat brengt ons bij de allereerste beslissing: hoe groot moet-ie zijn? Een trampoline is niet goedkoop en daarom is het fijn als hij lange tijd meegaat. Een klein exemplaar is nu misschien leuk, maar een jaar later kijkt niemand er meer naar om. Zonde. De grootte is natuurlijk ook afhankelijk van het formaat van de tuin. Bedenk dat een grote trampoline behoorlijk veel ruimte inneemt. Maar over het algemeen geldt: hoe groter, hoe beter. Houd rekening met minimaal anderhalve meter vrije ruimte rondom de trampoline. Gebruik je een veiligheidsnet? Dan is een halve meter voldoende.
Lees verder onder de advertentie
De vorm
Over het formaat gesproken: een ronde trampoline neemt vaak wat meer ruimte in. Maar het aanbod is wel een stuk groter. Een rechthoekig exemplaar is leuker als je kind wat ervaring heeft, maar vereist vanwege de ongelijke spanning in de veren wat meer balans. Je kunt hierdoor wel hoger springen. Wil je alle voordelen combineren? Kies dan voor een ovaal exemplaar.
Lees verder onder de advertentie
Op of in de grond
Door naar de volgende keuze: kies je voor een trampoline op poten of plaats je hem in de grond? Beide opties hebben voor- en nadelen:
Op de grond
Makkelijk afbouwen of verplaatsen
Springt fijner, omdat de lucht makkelijker weg kan
Online word je overspoeld met verschillende soorten trampolines. Dit zijn de verschillen.
Opbouw trampoline
Deze staat op poten en kan dus makkelijk opgebouwd en verplaatst worden. Om de opstap iets veiliger te maken, is een trapje handig.
Inground trampoline
Voor deze trampoline moet je een gat van minimaal 40 centimeter diep graven. Dat kost tijd én is vrij definitief. Voordeel: je kijkt niet steeds tegen zo’n speeltoestel aan. De rand van inground trampolines staat nog steeds een stukje boven de grond, zodat er genoeg lucht kan ontsnappen.
Lees verder onder de advertentie
Groundlevel trampoline
Tegenwoordig bestaan er ook groundlevel trampolines, die wel plat op de grond liggen. Wel moet het gat in de grond nog iets dieper zijn.
Veiligheid
Veiligheid gaat boven alles, zéker bij trampolines. Het laatste wat je wil is een kind dat over de rand vliegt. Een veiligheidsnet wordt daarom sterk aangeraden, vooral bij trampolines boven de grond.
Lees verder onder de advertentie
Kwaliteit
Een goede trampoline herken je aan:
De staaldikte van het frame
Hoe dikker de staaldikte, hoe hoger de kwaliteit. Let ook op dat het frame een roestwerende laag heeft.
Genoeg vulling in de beschermrand
Goed om te weten: een beschermrand van closed-cell foam neemt minder vocht op.
De veren
Wil je lekker springen, kies dan voor dubbelconische veren. Deze zijn in het midden wat dikker dan aan de uiteinden.
Het springdoek
Het doek is met driehoeksogen aan de veren bevestigd. Hoe meer stiknaden zijn gebruikt, hoe veiliger het doek.
Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.
Een koosnaam voor je partner, je herkent het vast. Zo’n bijnaam die je alleen tussen jullie tweeën gebruikt en uitspreekt als je denkt dat niemand luistert. Totdat je kind het oppikt en enthousiast deelt met de buitenwereld. Daria (32) maakte het mee. Het schaamrood staat nog steeds op haar kaken.
Hoera! Saskia Weerstand is bevallen van een zoon. Dat maakt de RTL-presentatrice bekend op haar Instagram. “Kleine vriend, we zijn zó blij dat jij er bent.”
We kennen het allemaal: boodschappen doen en telkens weer schrikken bij de kassa. Maar bij Vianna thuis is het elke week een financiële horrorfilm. Haar man en zoon hebben namelijk geen grenzen als het gaat om geld uitgeven aan proteïne snacks.
Marloes (33) is redacteur bij Kek Mama en woont met vriend, peuter (3) en baby (8 maanden) in Arnhem. Ze schrijft in haar columns over hoe ze het hoofd boven water houdt in haar chaotische gezinsleven en de overgang van één naar twee kinderen. Deze week over: ingesleten rolpatronen
Een gepensioneerde basisschoolleraar geeft op het TikTok-account van haar dochters (@elenanico22) een belangrijk advies aan ouders. Ze deelt de grootste fout die ze vaders en moeders in de opvoeding heeft zien maken tijdens haar decennialange carrière. En het is simpeler dan je denkt.