Je in allerlei acrobatische posities wurmen om je zoete tweeling tegelijk te kunnen borstvoeden? Voor Irma werkte het niet.
Lees verder onder de advertentie
Irma (33):
“‘Eén tip,’ schreef de ervaren tweelingmoeder op het babyforum waar ik kletste tijdens mijn zwangerschap van Puck en Koos (1,5), ‘probeer ze tegelijk te voeden, anders ben je met niets anders meer bezig.’ Check, díe zou ik niet vergeten. Maar eenmaal bevallen bleek twee baby’s tegelijk borstvoeden schier onmogelijk. Met open ogen tuinde ik in de valkuil.
De eerste weken hadden man en ik een ijzeren discipline: ik voedde baby één waarna hij haar verschoonde, terwijl ik baby twee aankoppelde – jankend vanwege de tepelkloven. Maar man moest toch een keer weer aan het werk, en zo sloeg de chaos toe.
“Er was er altijd wel eentje moe, ondergepoept of overprikkeld”
Lees verder onder de advertentie
Er was er altijd wel eentje moe, ondergepoept of overprikkeld. Ik ging structureel door het leven met één borst uit mijn shirt, die ik in acrobatische posities handsfree boven kind één hing, terwijl ik hongerige baby twee probeerde te troosten. Na twee maanden stapte ik over op de fles; ik was hier stomweg niet atletisch genoeg voor.”
Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.