Ben je in 2021 uitgerekend? Gefeliciteerd! Waarschijnlijk komt er op dit moment een hoop op je af en ben je al van alles aan het regelen. Misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar het is ook slim om aan het einde van dit jaar je zorgverzekering aan te passen op de komst van je baby. Waarom? Dat lees je hieronder.
Lees verder onder de advertentie
1. Je krijgt niet alles vergoed
Over het algemeen is de zorg in Nederland goed geregeld en ´krijg´ je ook veel vergoed vanuit de basisverzekering. Zoals bijvoorbeeld verloskundige hulp, noodzakelijk echo´s, fysiotherapie bij zwangerschapsincontinentie, kraamzorg of een thuisbevalling. Maar vaak vragen ze voor die zorg wel een eigen bijdrage. Bijvoorbeeld voor de kraamzorg of bevallen in het ziekenhuis zonder medische indicatie. Hier kun je je dan aanvullend voor verzekeren. Lees bij Independer alles over je zorgverzekering en zwangerschap.
Lees verder onder de advertentie
2. In zo’n aanvullend pakket zitten ook nuttige cursussen
Als je je ervoor kiest je aanvullend te verzekeren, dan is de kans groot dat je vanuit dat pakket ook ook verschillende zwangerschapscursussen vergoed krijgt. En dat is toch wel fijn, zo voorbereidend op de bevalling. Ook zitten er vaak cursussen in die na de bevalling nuttig zijn, zoals EHBO voor kinderen. Bij sommige verzekeraars krijg je zelfs een babymassage vergoed.
Lees verder onder de advertentie
3. Er is maar één overstapmoment
Helaas geen uitzonderingen: ook als je zwanger bent heb je maar één kans om je zorgverzekering voor het jaar waarin je bevalt te regelen. Het kan alleen tussen 12 november en 31 december. Dus goed nieuws als je nu zwanger bent, want dan heb je alle tijd. Goed om in je weten: word je in het nieuwe jaar zwanger? En heb je geen nieuwe zorgverzekering die hierop aansluit? Er zijn een aantal verzekeraars bij wie je wel tussentijds kunt wijzigen. Daar moet je dan uiteraard al wel verzekerd zijn.
Lees verder onder de advertentie
4. Eigen risico omlaag
Heb je doorgaans niet zoveel zorg nodig en heb je daarom het eigen risico verhoogd? Dan doe je er goed aan ook hier kritisch naar te kijken. Grote kans namelijk dat je rondom je zwangerschap meer zorgkosten maakt dan het standaard eigen risico van 385 euro. Als je een hoger eigen risico hebt, ga je dus meer zelf betalen. Dat weegt vaak niet op tegen de korting op je premie die krijgt als je je eigen risico omhoog gooit. Verstandig dus om ook dit aan te passen.
Lees verder onder de advertentie
Slim dus om voor het nieuwe jaar uit te zoeken of je je zorgverzekering aan moet passen. Wil je dit niet vergeten? Dan schrijf je dan in voor de Zorgpremie Alert van Independer. Dan krijg je een seintje in je mail zodra de premies van 2021 bekend zijn en je dit klusje in ieder geval van je to do list kan strepen.
Tip: vergeet ook niet je kindje bij te schrijven op de polis van je zorgverzekering, dit gaat namelijk niet automatisch. Dit kan tot vier maanden na de geboorte.
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
Zangeres Eva Simons, die dit jaar de rol van Maria speelt in The Passion, deelt een intens persoonlijk verhaal. Tijdens een repetitie voor de paasvertelling kreeg ze een miskraam. “Het was intens verdrietig.”
Weet je wat jij op dinsdag moet doen? Nee, geen was vouwen of kind nummer drie ophalen van zwemles. Dinsdag is dé dag om je vakantie te boeken. Dat is niet zomaar een moedergevoel, maar keihard onderzocht door de CheapTickets.nl.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.
“Ik vroeg het eigenlijk gewoon voor de grap…” Dat schrijft de 28-jarige Natallia Tarrien over het moment dat ze ChatGPT raadpleegde vanwege een vreemd gevoel in haar kaak. Wat begon als een onschuldig gesprekje met een chatbot, eindigde met een spoedopname, een bevalling en… het redden van haar leven.
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.