Staan jullie op het punt om op vakantie te gaan, maar heeft je kind waterpokken? Dan kán het zijn dat jullie niet mogen vliegen. Hieronder lees je waarom.
Lees verder onder de advertentie
Wat zijn waterpokken?
Waterpokken is een (zeer) besmettelijke ziekte die wordt veroorzaakt door een virus; er ontstaan dan blaasjes op de huid die heel erg jeuken. Na een paar dagen drogen deze op en worden het korstjes.
Lees verder onder de advertentie
Vanaf twee dagen vóórdat je kind huiduitslag krijgt tot alle blaasjes een kostje hebben, is het virus besmettelijk – vaak uiterlijk zeven dagen na het ontstaan van blaasjes. Meestal wordt waterpokken overgedragen door het inademen van de virusdruppeltjes tijdens het hoesten, niezen en praten.
De meeste kinderen krijgen waterpokken als ze tussen de twee en acht jaar zijn. Heeft je kind al eens de waterpokken gehad? Dan is-ie in principe voor de rest van z’n leven immuun voor een nieuwe infectie.
Lees verder onder de advertentie
Mag je vliegen als je kind waterpokken heeft?
Doordat het virus enorm besmettelijk is en in zo’n kleine ruimte gemakkelijk kan worden overgedragen, mag je niet vliegen als je waterpokken hebt. Tenzij je een medische verklaring van een onafhankelijke arts (dus niet je huisarts) hebt. Hierin staat dat de ziekte niet (meer) besmettelijk is. Hieronder vind je per vliegtuigmaatschappij de regels:
Lees verder onder de advertentie
KLM – je moet binnen 48 uur vóór vertrek een medische verklaring (in het Engels) kunnen laten zien.
Transavia – je moet een medische verklaring (in het Engels) kunnen laten zien die maximaal zeven dagen voor vertrek van de heenreis uitgegeven is.
EasyJet – minimaal zeven dagen na het verschijnen van het laatste vlekje, mag je kind mee.
TUI fly – je moet en medische verklaring (in het Engels) kunnen laten zien.
Malaysia airlines – je moet vijf dagen vóór vertrek een medische verklaring (in het Engels) kunnen laten zien.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.