Staan jullie op het punt om op vakantie te gaan, maar heeft je kind waterpokken? Dan kán het zijn dat jullie niet mogen vliegen. Hieronder lees je waarom.
Lees verder onder de advertentie
Wat zijn waterpokken?
Waterpokken is een (zeer) besmettelijke ziekte die wordt veroorzaakt door een virus; er ontstaan dan blaasjes op de huid die heel erg jeuken. Na een paar dagen drogen deze op en worden het korstjes.
Lees verder onder de advertentie
Vanaf twee dagen vóórdat je kind huiduitslag krijgt tot alle blaasjes een kostje hebben, is het virus besmettelijk – vaak uiterlijk zeven dagen na het ontstaan van blaasjes. Meestal wordt waterpokken overgedragen door het inademen van de virusdruppeltjes tijdens het hoesten, niezen en praten.
De meeste kinderen krijgen waterpokken als ze tussen de twee en acht jaar zijn. Heeft je kind al eens de waterpokken gehad? Dan is-ie in principe voor de rest van z’n leven immuun voor een nieuwe infectie.
Lees verder onder de advertentie
Mag je vliegen als je kind waterpokken heeft?
Doordat het virus enorm besmettelijk is en in zo’n kleine ruimte gemakkelijk kan worden overgedragen, mag je niet vliegen als je waterpokken hebt. Tenzij je een medische verklaring van een onafhankelijke arts (dus niet je huisarts) hebt. Hierin staat dat de ziekte niet (meer) besmettelijk is. Hieronder vind je per vliegtuigmaatschappij de regels:
Lees verder onder de advertentie
KLM – je moet binnen 48 uur vóór vertrek een medische verklaring (in het Engels) kunnen laten zien.
Transavia – je moet een medische verklaring (in het Engels) kunnen laten zien die maximaal zeven dagen voor vertrek van de heenreis uitgegeven is.
EasyJet – minimaal zeven dagen na het verschijnen van het laatste vlekje, mag je kind mee.
TUI fly – je moet en medische verklaring (in het Engels) kunnen laten zien.
Malaysia airlines – je moet vijf dagen vóór vertrek een medische verklaring (in het Engels) kunnen laten zien.
Is jouw partner altijd degene die je verrast met een romantisch gebaar? Een onverwacht cadeautje, een avondje fancy uiteten of zelfs een ontbijtje op bed. Sommige mannen lijken gewoon geboren voor romantiek. En ja hoor, je sterrenbeeld speelt daar zeker een rol in.
Van eenhoorns tot Elmo en van Paw Patrol tot prinsessen. Elke peuter komt in een fase waarin hij of zij enthousiast wordt van specifieke dingen. Daarom delen we iedere week een leuke peuterpassie van onze lezers, want soms zijn ze wel héél bijzonder.
Of je kind nu een echte fijnproever of een kieskeurige eter is, het menu van je kleintje kan een enorme zoektocht zijn. Wat eet een dreumes op een dag? En hoeveel eet een peuter nou écht? Wij geven je een realistisch kijkje in de keuken van andere ouders. Deze week het menu van Pippa.
Dat het ouderschap zwaar is, zal weinig moeders verbazen. Maar wist je dat meer dan 1 op de 4 moeders tijdens het voeden in slaap valt? Begrijpelijk? Absoluut. Maar ook risicovol, zeggen experts tegen Parents. Zo houd je volgens hen jezelf én je baby veilig.
Er zijn soms schoonmoeders die graag hun eigen plan trekken. Zo ook de schoonmoeder van Anjelica. Ze had duidelijk gemaakt dat alléén haar vriend bij de bevalling mocht zijn, maar raad eens wie er opdook? “Ze was stilletjes de ziekenhuiskamer ingeslopen.”