Vrolijke opvoedtantes Els en Do beantwoorden jullie opvoedvragen met een knipoog. Deze week: varkensvlees.
Lees verder onder de advertentie
Gisteren aten twee vriendjes van mijn zoon onverwacht mee. Sam, wiens ouders Joods zijn, en Achmed, moslim. Ik had alleen knakworstjes en appelmoes in huis. Sam en Achmed wilden dat niet omdat het varkensvlees was. Mijn zoon vroeg waarom dat niet mocht. Daar hadden Sam en Achmed geen antwoord op, en ik ook niet.
Lees verder onder de advertentie
Tijd voor een lesje geschiedenis. Daar zijn kinderen dol op als je het een beetje spannend brengt. In het algemeen kunt u vertellen dat er verschillende godsdiensten zijn waarbij ieder zijn eigen regels hanteert. Volgens Joden en moslims wil God niet dat je varkens eet omdat die afval eten en in de modder wroeten. Varkens hebben gespleten voorhoeven en het zijn geen herkauwers. Koeienvlees zou wel zijn toegestaan omdat koeien netjes grazen in de wei, gespleten voorhoeven hebben en herkauwers zijn. Hindoes denken op hun beurt dat ze van God geen koeien mogen eten, die zijn namelijk heilig. En christenen denken dat het er niet zo toe doet.
Slimmer dan de president van Amerika
Als de kinderen u vragen wie er gelijk heeft, zegt u dat niemand dat zeker weet. En dat het ook niet uitmaakt omdat iedereen het goed bedoelt. Er is maar één ding waar alle godsdiensten het over eens zijn: dat God wil dat je aardig voor elkaar bent. “Jullie denken toch ook niet over alles hetzelfde?” zegt u. “Terwijl jullie beste vriendjes zijn? Dat is juist leuk, dan hebben jullie elkaar meer te vertellen. Daarna speel je gezellig weer samen door.” Als ze dat doen zijn ze slimmer dan de president van Amerika, kunt u eraan toevoegen. Vinden ze vast ook leuk. Als alle ouders op de wereld nou even dit advies van de tantes overnemen, leven we binnen vijftien jaar in het paradijs.
Lees verder onder de advertentie
Els en Do zijn geboren voordat de pil was uitgevonden en kwamen ter wereld zonder dat hun ouders daarom hadden gevraagd. Zelf kregen zij heel bewust kinderen en voelen de plicht hen permanent gelukkig te maken. Ze kennen dus twee opvoedingsstijlen van nabij, en blijven onverminderd op zoek naar de gulden middenweg. Mail Els en Do: elsendo@kekmama.nl.
Van eenhoorns tot Elmo en van Paw Patrol tot prinsessen. Elke peuter komt in een fase waarin hij of zij enthousiast wordt van specifieke dingen. Daarom delen we iedere week een leuke peuterpassie van onze lezers, want soms zijn ze wel héél bijzonder.
Is jouw partner altijd degene die je verrast met een romantisch gebaar? Een onverwacht cadeautje, een avondje fancy uiteten of zelfs een ontbijtje op bed. Sommige mannen lijken gewoon geboren voor romantiek. En ja hoor, je sterrenbeeld speelt daar zeker een rol in.
Het kiezen van een babynaam kan een behoorlijke uitdaging zijn, vooral omdat iedereen er een mening over heeft. Maar wat als die mening van een kenner komt? Op TikTok deelt expert Colleen Slagan wat volgens haar de grootste no go’s zijn.
Of je kind nu een echte fijnproever of een kieskeurige eter is, het menu van je kleintje kan een enorme zoektocht zijn. Wat eet een dreumes op een dag? En hoeveel eet een peuter nou écht? Wij geven je een realistisch kijkje in de keuken van andere ouders. Deze week het menu van Pippa.
Dat het ouderschap zwaar is, zal weinig moeders verbazen. Maar wist je dat meer dan 1 op de 4 moeders tijdens het voeden in slaap valt? Begrijpelijk? Absoluut. Maar ook risicovol, zeggen experts tegen Parents. Zo houd je volgens hen jezelf én je baby veilig.
Er zijn soms schoonmoeders die graag hun eigen plan trekken. Zo ook de schoonmoeder van Anjelica. Ze had duidelijk gemaakt dat alléén haar vriend bij de bevalling mocht zijn, maar raad eens wie er opdook? “Ze was stilletjes de ziekenhuiskamer ingeslopen.”