Als Clint Edwards’ dochter iets wil, dan zet ze haar tanden erin en zeurt ze zó lang door tot ze haar zin krijgt. Klinkt als een onuitputtelijke beproeving? Niet voor Clint. Hij vindt het juist fijn dat zijn dochter zo’n sterke wil heeft.
Lees verder onder de advertentie
‘Dit is het soort meisje dat ik wil opvoeden’, schrijft hij op Scary Mommy.
Zelfverzekerd
Clint wil dat z’n dochter later tegen haar baas durft in te gaan; dat ze zich zelfverzekerd genoeg voelt om haar mannetje te staan. ‘Ze is onze jongste en wij grappen altijd dat als zij ons eerste kind was geweest, het ook gelijk ons laatste was.’ Toch kan hij haar sterke karakter waarderen: ‘Ze heeft zoveel kwaliteiten. Bij kinderen wordt zoiets als een nadeel gezien, maar als een volwassene precies die eigenschappen zou hebben, dan zou hij of zij ‘vastberaden’ of ‘gepassioneerd’ worden genoemd.’ Hij hoopt dan ook dat mensen om haar heen die sterke wil niet de kop in drukken.
‘Kinderen met een sterke wil groeien uit tot sterke, dappere en onafhankelijke volwassenen’, vervolgt Clint. ‘Zij zullen de collega’s zijn die in een werkvergadering voor anderen opkomen. Zij zullen de mensen zijn die zeggen: ‘Maar waarom heb je het niet op deze manier geprobeerd?’ Kortom; we moeten een sterke eigen mening niet als een nadeel zien. En ik weet dat dat niet gemakkelijk is, maar het is zeker de moeite waard.’
Iedere zwangere vrouw droomt van haar perfecte babyshower: een feest vol liefde, verrassingen en alle aandacht voor haar en de baby. Maar wat als je die bijzondere dag ineens moet delen?
Daniel (38) dacht dat hij het allemaal voor elkaar had: een lieve vrouw, een zoontje van vier en pas een tweede kindje erbij. Maar waar het gezin op het eerste gezicht compleet leek, begon het van binnen langzaam uit elkaar te vallen.
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.