‘Hoe zou jij het vinden als je bezig bent met je werk (schrijven, breien, een Powerpoint-presentatie maken – wat het ook is), en het wordt plots uit je handen gerukt door iemand die zegt dat je moet stoppen?’ schrijft ze. ‘Frustrerend is dat, toch?’ Bij kinderen werkt dit volgens Rachel precies hetzelfde: ‘Kinderen zien spelen als werken. En het is belangrijk dat ouders zich hiervan bewust zijn.’
Wat kinderen ook gemaakt, gekleid, getekend of in elkaar geknutseld hebben: het is belangrijk voor ze. Rachel: ‘Net zo belangrijk als die Powerpoint-presentatie voor jou. Misschien is het wel de eerste keer dat je kind zelf een treinspoor in elkaar heeft gezet? Of de eerste keer dat alle blokken op elkaar bleven staan.’ En daarom roept ze alle ouders op: heb respect voor het werk van je kind.
Lees verder onder de advertentie
Natuurlijk moet er af en toe opgeruimd worden, maar dan kun je het volgens Rachel beter anders aanpakken. Zeg bijvoorbeeld:
‘We hoeven je werk niet op te ruimen, maar laten we het verplaatsen. Zullen we samen naar een goeie plek zoeken?’
‘Je hebt er zo hard aan gewerkt, laten we er een foto van maken voordat we het opruimen.’
‘Laten we een mooie plek voor je tekening zoeken, zodat we er altijd naar kunnen kijken.’
‘We moeten weg, wil je een deel van je werkje meenemen?’
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.