Dit is waarom je een schaar wilt meenemen naar het zwembad

08.08.2024 19:00
knipje Beeld: Unsplash

Weet je nog die keer dat je bijna alles inpakte voor een dagje zwembad, behalve dat ene belangrijke item? Nou, dit keer mag je de schaar écht niet vergeten.

Vooral als je een kind hebt met lange lokken (of dat nu een dochter is of een zoon met een weelderige haardos). Het klinkt misschien als een vreemd accessoire voor een zwembad, maar geloof me, het kan levens redden.

Het kwaad is snel geschied

Lange haren en zwembadroosters zijn helaas geen goede combinatie. Hoe strak je die vlecht, knot, of staart ook maakt, het water doet altijd z’n best om het los te woelen. En dan is het kwaad snel geschied: een enkele lok kan verstrikt raken in het rooster. Het klinkt onschuldig, maar dit kan zorgen voor benarde situaties, waarbij je kind letterlijk vast komt te zitten in het water. Het risico op verdrinking is dan opeens akelig dichtbij.

Knip, knip

De enige manier om je kind snel te bevrijden, is door het haar los te knippen. Maar wie heeft er nu een schaar op zak bij het zwembad? Juist! Daarom moet je voortaan altijd een grote keukenschaar in je zwemzak stoppen. Dat kleine nagelschaartje in je toilettasje is misschien schattig, maar ze gaan je hier niet redden. Een stevige keukenschaar daarentegen? Die doet het werk wél, en snel.

Dus voordat je de deur uitrent naar dat dagje waterpret, zorg ervoor dat je naast zonnebrandcrème en zwembanden ook die schaar meepakt. Veiligheid boven alles!

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.