Heerlijk, als je kleine, grote draak uit logeren gaat. Allemaal aan de popcorn en gezellig kletsen. Tenminste, zo lang als niemand het op een krijsen zet…
Lees verder onder de advertentie
Annemiek (30), moeder van Sebas (7):
“Vriendje Tijn kwam een nacht logeren en we kregen een waslijst aan bedrituelen mee. Om half acht dronk hij altijd groene thee met honing. Er zat een kookwekker in zijn tas, want hij moest exáct vijf minuten zijn tanden poetsen. Zijn benen dienden ingesmeerd te worden met babyolie tegen de groeipijnen en hij kon slechts in slaap vallen als hij eerst op Spotify sprookjes luisterde.
Lees verder onder de advertentie
Ik vermoedde dat een beetje kletsen met mijn zoon voor het slapengaan hetzelfde effect zou hebben als de avonturen van Grimm, maar helaas, om tien uur gilde Tijn moord en brand. Hij moest en zou zijn telefoon en oortjes hebben, eerder deed hij zijn ogen niet dicht.”
Slapen zonder beer
Lizette (33), moeder van Adam (10), Laila (7) en Niama (6):
“Vorige week bleef er een klasgenootje van Adam slapen. Mijn twee meiden waren elkaar steeds aan het uitdagen en het was continu blèren en schreeuwen geblazen. De twee jongens gingen daarop samen (met zwembroek) in de jacuzzi in de badkamer. Logeetje had z’n knuffel mee en gooide deze per ongeluk tegen het douchescherm aan en plons, zo in het toilet. Ik stopte de natte beer in een tasje, zodat zijn ouders die de volgende ochtend thuis in de wasmachine konden gooien.
Alleen bleek dat de jongen echt niet kon slapen zonder zijn knuffel. Hij was intens verdrietig. En dus draaide ik ’s avonds laat nog een was met alleen zijn beer erin. Hierna heb ik die met de föhn snel droog gemaakt, totdat het staartje de gewenste droogte had. Dat was het belangrijkst, want dat gebruikte hij om onder z’n neus te kietelen. Het werd een laat avondje zo, want eerder gingen ze echt niet slapen.”
Logeren
Rianne (29), moeder van Midas (10):
“Midas zit in de logeer-ik-bij-jou-of-jij-bij-mij-fase. Elk weekend wil hij weg of vraagt of er iemand mag komen slapen. Op zich prima, maar we hebben een tweekamerwoning en delen de slaapkamer. Zodra hij een vriendje krijgt, verhuis ik noodgedwongen naar de bank in de woonkamer. Ik wil hem dit soort festiviteiten niet ontzeggen, maar moet het zelf bekopen met een slechte rug en nachtrust.”
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
Zangeres Eva Simons, die dit jaar de rol van Maria speelt in The Passion, deelt een intens persoonlijk verhaal. Tijdens een repetitie voor de paasvertelling kreeg ze een miskraam. “Het was intens verdrietig.”
Weet je wat jij op dinsdag moet doen? Nee, geen was vouwen of kind nummer drie ophalen van zwemles. Dinsdag is dé dag om je vakantie te boeken. Dat is niet zomaar een moedergevoel, maar keihard onderzocht door de CheapTickets.nl.
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.
“Ik vroeg het eigenlijk gewoon voor de grap…” Dat schrijft de 28-jarige Natallia Tarrien over het moment dat ze ChatGPT raadpleegde vanwege een vreemd gevoel in haar kaak. Wat begon als een onschuldig gesprekje met een chatbot, eindigde met een spoedopname, een bevalling en… het redden van haar leven.