Volgens de Wet Passend Onderwijs (2014) hebben alle kinderen, ook kinderen die extra ondersteuning nodig hebben, recht op goede scholing. Maar wat houdt ‘passend onderwijs’ precies in? Wij zochten het uit.
Lees verder onder de advertentie
Doel
Hoewel je het misschien wel zou denken, is passend onderwijs geen aparte schoolsoort. Het moet er juist voor zorgen een kind op een (soms reguliere) school onderwijs krijgt dat bij ‘m past. Het doel hiervan is simpel: kinderen kunnen op deze manier vaker op een school in de buurt ‘passend onderwijs’ volgen én worden minder snel direct doorverwezen naar het speciaal onderwijs.
Lees verder onder de advertentie
Goede match
Om voor een kind een goede match te vinden, werken scholen in een regio of stad met elkaar samen in een samenwerkingsverband. Dit verband bestaat uit reguliere basisscholen, speciaal onderwijs en tussenvormen (bijvoorbeeld een speciale klas op een reguliere school). Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat een school gespecialiseerd is in kinderen met dyslexie of ADHD, kinderen die hoogbegaafd zijn of een chronische ziekte hebben.
Lees verder onder de advertentie
Overleggen
Heeft jouw kind passend onderwijs nodig? Dan wordt er met de leerkracht en jullie als ouders overlegd op welke manier-ie dit binnen óf buiten de huidige school kan krijgen.
Iedere zwangere vrouw droomt van haar perfecte babyshower: een feest vol liefde, verrassingen en alle aandacht voor haar en de baby. Maar wat als je die bijzondere dag ineens moet delen?
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.
Daniel (38) dacht dat hij het allemaal voor elkaar had: een lieve vrouw, een zoontje van vier en pas een tweede kindje erbij. Maar waar het gezin op het eerste gezicht compleet leek, begon het van binnen langzaam uit elkaar te vallen.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.