Elsa: ‘Ik schrok me kapot toen ik via de babyfoon zag wat de oppas deed’
De oppas in de gaten houden via de babyfoon, je kunt het eigenlijk niet maken. Toch deed Elsa het, en daar is ze achteraf gezien heel dankbaar voor.
Als je íets massaal gebruikt in de eerste jaren van je kind, dan zijn het wel babydoekjes. Voor vieze billen, monden, handen, kinderstoelen en – als je dan toch bezig bent – je halve interieur. Handig natuurlijk, maar wel belangrijk dat je het milieu hier zo min mogelijk mee belast.
Etos begrijpt dit als geen ander en kiest er daarom voor om alle plastic-houdende huismerkdoekjes te vervangen voor plasticvrije exemplaren. Hiermee is de drogisterij de eerste retailer in de markt.
Heeft je kind een volle luier, snottebel, plakkerige appelstroopmond of vieze handen door de zandbak? Of kan het eetblad van je kind wel een snelle schoonmaakbeurt gebruiken na het eten van kruimelige koekjes? Babydoekjes zijn ideaal, want hoe handig oude vertrouwde zakdoeken ook zijn: een vochtig exemplaar kun je voor werkelijk alles inzetten. Niet zo gek dat je er als ouders al snel een paar pakken per maand doorheen jaagt – je bent immers in één klap van alle viezigheid en kruimels af.
Toch heeft het gebruik ook een keerzijde, want bijna alle natte doekjes bevatten plastic. En wist je dat plasticsoep één van de grootste milieuvervuilers ter wereld is? Doordat er veel in de natuur terechtkomt, worden dieren, de biodiversiteit en ecosystemen bedreigd. Op lange termijn heeft dit invloed op de leefomgeving van onze koters en nageslacht.
Om zoveel mogelijk bij te dragen aan het verminderen van plasticgebruik, zijn alle babydoekjes van het Etos-huismerk nu dus 100% plasticvrij. En nee, hiermee lever je echt niet in op kwaliteit. In tegendeel! De drogisterij is erin geslaagd om de geur, het gevoel en de kracht van het doekje gelijk te houden. Ook is het formaat nu prettiger in gebruik (scheelt weer ruimte in je toch al bomvolle tas) én is deverpakking te recyclen.
Wil je de plasticvrije billendoekjes van Etos zelf proberen? Sla ze dan snel in, want ze zijn nu tijdelijk 1 + 1 gratis! Wij zeggen: win-win.
Tip: wees lief voor het milieu en spoel de doekjes nooit door het toilet, maar gooi ze weg bij het restafval.