Als er iets is waar kinderen niet snel op uitgekeken raken, is het een zandbak. Maar waar moet je op letten bij het aanschaffen van een zandbak? Een paar handige tips.
Lees verder onder de advertentie
Online raak je al snel verdwaald in het enorme aanbod zandbakken. Met deze tips weet je beter wat je zoekt en is de keuze een stuk makkelijker.
Groot of klein?
Voor kinderen jonger dan drie jaar is een kleine zandbak voldoende. Zijn ze wat ouder of spelen ze graag met vriendjes? Dan kan een grotere bak geen kwaad. Wil je écht uitpakken, dan kun je ook kiezen voor een speeltoestel met ingebouwde zandbak.
Lees verder onder de advertentie
Welk materiaal kies je?
Je hebt twee keuzes: een houten of plastic zandbak. Een houten zandbak is meestal wat groter, kan – met goed afgewerkt hout – altijd buiten blijven staan en heeft vaak een rand om op te zitten. Zorg dat hij niet te diep is, want dan blijft het zand na een regenbui nat en koud. Oh, en vergeet het worteldoek niet: dit voorkomt dat ongedierte, wortels en onkruid door de bodem komen. Een plastic zandbak is makkelijker te verplaatsen, goed schoon te houden en eventueel te vullen met water.
Je hebt een zandbak gekocht: leuk! Maar waar zet je ‘m neer? Kies het liefst voor een plek die ’s ochtends zon krijgt, maar ’s middags in de schaduw ligt. Zo voorkom je schimmelvorming in de zandbak, maar ook dat je kinderen lang in de volle zon zitten. Een parasol helpt natuurlijk ook.
Lees verder onder de advertentie
Wat voor zand gebruik je?
Goed om te weten: je kunt niet zomaar elk soort zand gebruiken in een zandbak. Speelzand is een stuk steviger en daarom perfect om taartjes en kastelen van te bouwen.
Met of zonder deksel?
Om te voorkomen dat je zandbak binnen de kortste keren vol ongedierte of poepende katten zit, is een deksel onmisbaar. Op plastic zandbakken zit vaak een deksel, maar voor een houten variant kun je een afdekzeil gebruiken. Zorg wel dat het zand af en toe kan luchten, vanwege schimmel.
Hier vind je het leukste speelgoed voor in de zandbakBron: Mommytobe.nl, Go or No GoNog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >
Dionne heeft een heel lieve schoonmoeder. Goed, ze is wat aanwezig en ze trekt het liefst haar eigen plan, ook als je je grenzen aan hebt gegeven, maar hey, de kinderen zijn dol op haar en het kan echt slechter.
Een koosnaam voor je partner, je herkent het vast. Zo’n bijnaam die je alleen tussen jullie tweeën gebruikt en uitspreekt als je denkt dat niemand luistert. Totdat je kind het oppikt en enthousiast deelt met de buitenwereld. Daria (32) maakte het mee. Het schaamrood staat nog steeds op haar kaken.
Marloes (33) is redacteur bij Kek Mama en woont met vriend, peuter (3) en baby (8 maanden) in Arnhem. Ze schrijft in haar columns over hoe ze het hoofd boven water houdt in haar chaotische gezinsleven en de overgang van één naar twee kinderen. Deze week over: ingesleten rolpatronen
Iedere ouder maakt weleens een fout, maar sommige momenten blijven je voor altijd achtervolgen. Wat begon als een onschuldige speelsessie in het park, veranderde voor Sandra in een schuldgevoel dat ze al 14 jaar met zich meedraagt.
Een Instagram-video waarin artsen vertellen wat ze hun eigen kids nooit zullen laten doen, ging viral. Van slaapfeestjes tot sekseducatie: het levert verrassende inzichten op.
We kennen het allemaal: boodschappen doen en telkens weer schrikken bij de kassa. Maar bij Vianna thuis is het elke week een financiële horrorfilm. Haar man en zoon hebben namelijk geen grenzen als het gaat om geld uitgeven aan proteïne snacks.