Dat er nogal wisselende meningen zijn over kleding, daar weten deze moeders het hare van.
Lees verder onder de advertentie
Miranda (35), moeder van Jasmijn (6), Floor (4) en Sebastiaan (2).
“Het speelvriendje uit groep drie kwam veel bij ons over de vloer. Dat het thuis niet lekker liep wist ik wel, de hele school sprak erover. Zijn kleding was te klein en vaak kapot, maar misschien wel erger: vies. Zo vies dat hij stonk en ik hem eerst onder de douche zette wanneer hij bij ons logeerde. Er was geen sprake van armoede, sterker nog: zijn ouders waren behoorlijk welgesteld. Het was pure verwaarlozing.
Nadat ik het een schooljaar lang met lede ogen had aangezien, heb ik hem na het zoveelste logeerpartijtje zonder pyjama of schoon goed een tas kleding van mijn zoon meegegeven. Te klein geworden, loog ik. Mooi om te zien: hij draagt ze nog veelvuldig. Ongewassen.”
“Mijn schoonmoeder is nogal van het commentaar geven. Op alles. Dat ze eens in de twee weken een omadag heeft is ontzettend lief, maar na de zoveelste klaagzang over de te koude, te warme, te onhandige of te lelijke kleding van mijn dochters, leverde ik ze op de eerstvolgende omadag af in hun rompers, met hun jassen erover. Ik leverde er ook een rolkoffertje bij. Inhoud: vier outfits per kind. Succes hè, dacht ik er verkneukelend bij. Die avond leverde ze ze weer af zonder een spier te vertrekken – en in vol ornaat, dat moet ik haar nageven. Maar commentaar gaf ze ook nooit meer.”
Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.
Of je kind nu een echte fijnproever of een kieskeurige eter is, het menu van je kleintje kan een enorme zoektocht zijn. Wat eet een dreumes op een dag? En hoeveel eet een peuter nou écht? Wij geven je een realistisch kijkje in de keuken van andere ouders. Deze week het menu van dreumes Wies.