In de nacht van zaterdag op zondag gaat de klok een uur vooruit. Dat uurtje lijkt weinig, maar sommige volwassenen en ook kinderen hebben er wel even last van: zo’n 10 procent van de mensen heeft zelfs een week het gevoel een jetlag te hebben. Gelukkig kun je kinderen een klein beetje voorbereiden op de zomertijd.
Lees verder onder de advertentie
Een paar handige tips.
1. Een kwartiertje eerder slapen
Verplaats de bedtijd van je kind vanaf vandaag elke dag een beetje. Breng je kind vanavond een kwartier eerder naar bed en zet de wekker ook weer wat eerder. Het bioritme van je kind zal daardoor sneller gelijklopen met de zomertijd. Toch nog lastig om ’s ochtends op te staan? Een beetje beweging in de vorm van fietsen of wandelen zal helpen.
Lees verder onder de advertentie
2. Positieve draai
Als je kind al iets ouder is, zal het misschien wat lastiger zijn om ‘m eerder in bed te krijgen. Geef er een positieve draai aan: leg uit dat het weer een uur langer licht zal zijn, maar dat hij daardoor wel een uurtje korter kan slapen aanstaande zondag.
Zorg ervoor dat het ’s avonds lekker donker is in de kamer van je kind: gordijnen dicht, ganglicht uit en hooguit een schemerlampje aan.
Lees verder onder de advertentie
4. Lekker naar buiten
Voldoende daglicht kan ons bioritme doen verschuiven. Mensen die gemiddeld twee uur of langer buiten zijn, gaan gemiddeld een uur eerder slapen. Best de moeite waard om te proberen aankomende zondag en die frisse buitenlucht is nog gezond ook.
Grappig op te weten: zo’n 15 procent van de mensen is een ochtendmens. Een grotere groep van 25 procent noemt zichzelf een avondmens. Vooral avondmensen hebben last van de zomertijd: ze hebben immers korter slaap en ondanks dat het al een uur later is, voelt het nog vroeg. Mocht je ook onder die laatste groep vallen, is zelf een uurtje eerder gaan slapen zo’n gek idee nog niet ;-).
Is jouw partner altijd degene die je verrast met een romantisch gebaar? Een onverwacht cadeautje, een avondje fancy uiteten of zelfs een ontbijtje op bed. Sommige mannen lijken gewoon geboren voor romantiek. En ja hoor, je sterrenbeeld speelt daar zeker een rol in.
Van eenhoorns tot Elmo en van Paw Patrol tot prinsessen. Elke peuter komt in een fase waarin hij of zij enthousiast wordt van specifieke dingen. Daarom delen we iedere week een leuke peuterpassie van onze lezers, want soms zijn ze wel héél bijzonder.
Of je kind nu een echte fijnproever of een kieskeurige eter is, het menu van je kleintje kan een enorme zoektocht zijn. Wat eet een dreumes op een dag? En hoeveel eet een peuter nou écht? Wij geven je een realistisch kijkje in de keuken van andere ouders. Deze week het menu van Pippa.
Dat het ouderschap zwaar is, zal weinig moeders verbazen. Maar wist je dat meer dan 1 op de 4 moeders tijdens het voeden in slaap valt? Begrijpelijk? Absoluut. Maar ook risicovol, zeggen experts tegen Parents. Zo houd je volgens hen jezelf én je baby veilig.
Er zijn soms schoonmoeders die graag hun eigen plan trekken. Zo ook de schoonmoeder van Anjelica. Ze had duidelijk gemaakt dat alléén haar vriend bij de bevalling mocht zijn, maar raad eens wie er opdook? “Ze was stilletjes de ziekenhuiskamer ingeslopen.”
Je kent het misschien wel. Je kind heeft geen zin in school en doet er alles aan om thuis te blijven. En dus worden er soms originele smoesjes bedacht. Al spant de zoon van Sara de kroon: hij verstopte haar autosleutels.