In de media en op het schoolplein gaat het niet anders dan over het coronavirus. Hoe zorg je ervoor dat je kind niet bang wordt en wat kun je hem het beste vertellen over het virus?
Lees verder onder de advertentie
Nu er steeds meer maatregelen worden genomen om de verspreiding van het coronavirus in Nederland tegen te gaan, kun je niet meer om het nieuws heen. Ook kinderen krijgen de berichten mee via de tv of social media.
Lees verder onder de advertentie
Volgens Henrike van Gelder, hoofdredacteur van onder andere Kidsweek, is het belangrijk om hen niet bang te maken. “Leg uit dat kinderen relatief weinig ziek worden, maar ook dat ze zelf veel kunnen doen, zoals goed de handen wassen. En vertel waarom het zo’n groot nieuws is, bijvoorbeeld omdat de impact op de samenleving groot kan zijn.”
Naast ouders spelen leerkrachten volgens haar een belangrijke rol in de informatievoorziening. “Op scholen wordt veel nieuws geconsumeerd. Leraren hebben al een enorm takenpakket, dus ik kan me goed voorstellen dat het soms veel is. Maar wat niet wenselijk is, is als ze in de kramp schieten en besluiten het er even niet over te hebben, zoals bij terroristische aanslagen.”
Volgens Elianne Zijlstra, universitair docent orthopedagogiek aan de Rijksuniversiteit Groningen, moet je als ouder nagaan in hoeverre het onderwerp bij je kind leeft. “Zo kun je zien hoe angstig je kind voor het virus is. Dan kun je vervolgens die angst een beetje wegnemen door het over de feiten te hebben en onjuiste beweringen te ontkrachten. Kinderen zien op hun mobiele telefoon veel nepnieuws, bijvoorbeeld dat het virus zou zijn ontstaan nadat iemand een vleermuis had gegeten.”
Lees verder onder de advertentie
Lees hier wat je moet doen als je vermoedt dat je kind het coronavirus heeft.
Van eenhoorns tot Elmo en van Paw Patrol tot prinsessen. Elke peuter komt in een fase waarin hij of zij enthousiast wordt van specifieke dingen. Daarom delen we iedere week een leuke peuterpassie van onze lezers, want soms zijn ze wel héél bijzonder.
Is jouw partner altijd degene die je verrast met een romantisch gebaar? Een onverwacht cadeautje, een avondje fancy uiteten of zelfs een ontbijtje op bed. Sommige mannen lijken gewoon geboren voor romantiek. En ja hoor, je sterrenbeeld speelt daar zeker een rol in.
Oppaskosten besparen door grootouders in te schakelen, dat doen toch zo veel mensen? Klinkt ideaal, vond ook Anne-Marije. Ze had van tevoren niet kunnen bedenken dat het zo’n wig tussen haar en haar schoonouders zou drijven.
Het kiezen van een babynaam kan een behoorlijke uitdaging zijn, vooral omdat iedereen er een mening over heeft. Maar wat als die mening van een kenner komt? Op TikTok deelt expert Colleen Slagan wat volgens haar de grootste no go’s zijn.
Of je kind nu een echte fijnproever of een kieskeurige eter is, het menu van je kleintje kan een enorme zoektocht zijn. Wat eet een dreumes op een dag? En hoeveel eet een peuter nou écht? Wij geven je een realistisch kijkje in de keuken van andere ouders. Deze week het menu van Pippa.
Dat het ouderschap zwaar is, zal weinig moeders verbazen. Maar wist je dat meer dan 1 op de 4 moeders tijdens het voeden in slaap valt? Begrijpelijk? Absoluut. Maar ook risicovol, zeggen experts tegen Parents. Zo houd je volgens hen jezelf én je baby veilig.