20 zomerse activiteiten om na een werkdag samen met je kinderen te genieten

02.08.2024 15:00
zomeruitjes op de foto met held Beeld: Getty Images

Waar we nu het liefst uren in het zonnetje willen zitten, heeft de baas helaas andere plannen. Ook tijdens een hittegolf moet er helaas gewoon gewerkt worden, terwijl je deze dagen misschien liever met je kids doorbrengt.

Gelukkig gaat de zon nu pas onder om 21.30 uur, perfect om samen met je kids na een lange werkdag nog wat leuke activiteiten in de buitenlucht te ondernemen. Heb je even geen inspiratie? Deze activiteiten passen heel goed bij deze zomerse temperaturen en kunnen thuis of in de buurt gedaan worden.

Picknicken in het park: Pak een kleed, wat lekkere snacks en drankjes in en geniet van een ontspannen avondpicknick in het park. Kinderen kunnen spelen terwijl jullie samen van de zonsondergang genieten.

Buitenfilms kijken: Zet een projectiescherm op in de tuin/op het balkon of gebruik een draagbare projector. Kies een familiefilm en maak het gezellig met kussens, dekens en popcorn. Deze kinderfilms zijn uitgekomen (of komen nog uit) in 2024.

Waterpret in de tuin: Zet een opblaasbadje op, gebruik een watersproeier of organiseer een waterballonnengevecht. Dit zorgt voor verkoeling en veel plezier.

Fietstocht maken: Ga op een ontspannen fietstocht door de buurt of naar een nabijgelegen natuurgebied. Stop onderweg voor een ijsje of een drankje.

Speurtocht: Maak een speurtocht door de buurt of in een park. Geef de kinderen aanwijzingen en laat ze op zoek gaan naar verborgen schatten of opdrachten.

Creatieve buitenactiviteiten: Knutsel buiten met stoepkrijt, verf of klei. Laat de kinderen hun fantasie gebruiken om iets moois te maken.

Zomerse spelletjes: Speel samen klassieke buitenspelletjes zoals frisbee, tikkertje, verstoppertje of een potje voetbal.

Bezoek aan de speeltuin: Ga naar een lokale speeltuin waar de kinderen kunnen klimmen, schommelen en ravotten terwijl jij ontspant op een bankje.

Samen koken of bakken: Maak een eenvoudige maaltijd of bak een zomerse traktatie zoals fruitspiesjes of ijslolly’s. Wat dacht je van dit gezonde recept voor sorbetijs? Dit is een leuke manier om samen quality time door te brengen.

Sterrenkijken: Als het donker wordt, leg een kleed neer en kijk samen naar de sterren. Probeer sterrenbeelden te vinden of bedenk verhalen bij de sterrenhemel.

Bellen blazen: Maak of koop een bellenblaas en laat de kinderen spelen met de glinsterende zeepbellen. Dit levert gegarandeerd veel plezier en mooie foto’s op.

Ijsje halen: Bezoek een lokale ijssalon en geniet samen van een lekkere ijsco. Dit is een makkelijke en smakelijke manier om de zomer te vieren.

Wandelen in de natuur: Maak een korte wandeling in een natuurgebied of park. Het is een rustgevende activiteit die zowel ontspannend als verfrissend kan zijn. Dit zijn 30 leuke gespreksonderwerpen voor tijdens jullie wandeling.

Barbecuën: Steek de barbecue aan en bereid een gezellige maaltijd buiten. Laat de kinderen helpen met het kiezen van groenten of het bereiden van hun eigen hapjes.

Badje opzetten: Zet een opblaasbaar badje of kiddie pool op in de tuin. Laat de kinderen zich uitleven in het water terwijl jij geniet van een rustige avond.

Duik nemen in een nabij meer of strand: Als je in de buurt van een meer of strand woont, maak dan een verfrissende duik. Dit is een geweldige manier om af te koelen en plezier te maken.

Balspelletjes: Speel samen met een bal, zoals voetbal, volleybal of basketbal. Dit houdt de kinderen actief en zorgt voor veel plezier.

TikTok video opnemen: Maak samen een leuke TikTok video met dansjes of grappige sketches. Dit kan een creatieve manier zijn om quality time door te brengen en te lachen.

Verhaal naspelen: Kies een favoriet verhaal of sprookje en speel het na. Laat de kinderen de hoofdrolspelers zijn en verzin samen een leuk toneelstuk.

Kampvuur in de tuin: Steek een klein, veilig kampvuur aan in de tuin of in het park (of gebruik een vuurkorf) en geniet van een gezellige avond met marshmallows roosteren en verhalen vertellen. Dit biedt een warme, sfeervolle afsluiting van de dag.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.