Stiekem appjes lezen, de browsergeschiedenis checken of ‘even snel’ kijken op het scherm van je kind: ruim acht op de tien ouders controleert hun kind als het aankomt op internetgebruik.
Lees verder onder de advertentie
Dat blijkt uit onderzoek onder 758 Nederlandse ouders met kinderen van 4 tot 12 jaar.
Pesten
Nederlandse kinderen zijn fanatieke surfers: driekwart zit bijna dagelijks op internet en hierbij laat gemiddeld 87 procent van de ouders hun kind alleen met het scherm. Toch maakt 91 procent zich zorgen over de gevaren van het internet voor hun kind. Een op zes geeft aan dat hun kind een vervelende internetervaring heeft meegemaakt, waarbij het meest genoemd worden: in aanraking komen met porno en benadering door een volwassene, gevolgd door pesten en schending van privacy.
Hoewel ouders veelvuldig appjes en browsergeschiedenis checken, vindt dik 60 procent het moeilijk om over veilig internetgebruik te praten. Er worden wel afspraken gemaakt, maar deze hebben vooral te maken met de gebruiksduur en –momenten en in mindere mate met wat het kind wel of niet mag bekijken.
Lees verder onder de advertentie
Van cyberpesten tot heftige beelden
In onderstaande video vertellen kinderen over wat zoal meemaken op internet. Wat delen ze op social media? Worden ze weleens gepest? En zien ze af en toe beelden waar ze wakker van liggen? De antwoorden zullen je verbazen.
Informatie opzoeken voor een spreekbeurt, spelletjes spelen of Skypen met familie: het internet biedt voor kinderen veel moois. En toch is het goed om je kroost tegen zaken als geweld, drugs, cybercrime en cyberpesten te beschermen. Hoe je dit doet? Met deze tips kom je als ouder al een heel eind.
Iedere zwangere vrouw droomt van haar perfecte babyshower: een feest vol liefde, verrassingen en alle aandacht voor haar en de baby. Maar wat als je die bijzondere dag ineens moet delen?
Daniel (38) dacht dat hij het allemaal voor elkaar had: een lieve vrouw, een zoontje van vier en pas een tweede kindje erbij. Maar waar het gezin op het eerste gezicht compleet leek, begon het van binnen langzaam uit elkaar te vallen.
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.