Als ouder wil je natuurlijk niets liever dan je kleintje na het zwemmen lekker warm inpakken met een zachte handdoek. Maar wist je dat de manier waarop je die handdoek omdoet, een groot verschil kan maken voor de veiligheid van je kind? Zweminstructrice en waterveiligheidsadvocate Nikki Scarnati deelde onlangs een belangrijke tip.
Lees verder onder de advertentie
Je doet het op de automatische piloot: je haalt je kind uit het water en pakt hem of haar warm in door de handdoek over de schouders te slaan. Maar Nikki waarschuwt dat deze manier gevaarlijk kan zijn.
Natte stof
In een filmpje op social media deelt ze waarom je dit beter niet kunt doen en wat dan wél de juiste manier is. “Mocht je kind per ongeluk terug in het water vallen met de handdoek nog om, dan kunnen de armen bekneld raken onder de natte stof. Dit beperkt de bewegingsvrijheid en maakt het moeilijker om zichzelf te redden”, aldus Nikki.
Wat is dan wel de juiste aanpak? Nikki adviseert om eerst de armpjes van je kind goed af te drogen. Vraag vervolgens of je kind de armen omhoog wil doen en wikkel de handdoek onder de oksels door, zodat de armen vrij blijven. Op deze manier behoudt je kind de mogelijkheid om zichzelf te bewegen en, indien nodig, te redden in het water.
Lees verder onder de advertentie
Kleine aanpassing, groot verschil
Deze kleine aanpassing kan een groot verschil maken. Zoals Nikki zelf zegt: “Als ze op deze manier in het water terechtkomen, hebben ze nog steeds toegang tot hun ledematen om zichzelf te redden, en zijn ze daardoor een stuk veiliger.”
Dus de volgende keer dat je je kleine waterrat uit het zwembad haalt, denk dan even aan deze tip. Een simpele verandering in hoe je de handdoek omdoet, kan bijdragen aan de veiligheid van je kind. En zeg nou zelf, een gerust hart is toch onbetaalbaar?
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
Zangeres Eva Simons, die dit jaar de rol van Maria speelt in The Passion, deelt een intens persoonlijk verhaal. Tijdens een repetitie voor de paasvertelling kreeg ze een miskraam. “Het was intens verdrietig.”
Weet je wat jij op dinsdag moet doen? Nee, geen was vouwen of kind nummer drie ophalen van zwemles. Dinsdag is dé dag om je vakantie te boeken. Dat is niet zomaar een moedergevoel, maar keihard onderzocht door de CheapTickets.nl.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.
“Ik vroeg het eigenlijk gewoon voor de grap…” Dat schrijft de 28-jarige Natallia Tarrien over het moment dat ze ChatGPT raadpleegde vanwege een vreemd gevoel in haar kaak. Wat begon als een onschuldig gesprekje met een chatbot, eindigde met een spoedopname, een bevalling en… het redden van haar leven.
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.