Zweminstructrice waarschuwt: deze fout met een handdoek kan gevaarlijk zijn voor je kind

fout handdoek Beeld: Getty Images
Heather Serry
Heather Serry
Leestijd: 3 minuten

​Als ouder wil je natuurlijk niets liever dan je kleintje na het zwemmen lekker warm inpakken met een zachte handdoek. Maar wist je dat de manier waarop je die handdoek omdoet, een groot verschil kan maken voor de veiligheid van je kind? Zweminstructrice en waterveiligheidsadvocate Nikki Scarnati deelde onlangs een belangrijke tip.

Lees verder onder de advertentie

Je doet het op de automatische piloot: je haalt je kind uit het water en pakt hem of haar warm in door de handdoek over de schouders te slaan. Maar Nikki waarschuwt dat deze manier gevaarlijk kan zijn.

Lees verder onder de advertentie

Natte stof

In een filmpje op social media deelt ze waarom je dit beter niet kunt doen en wat dan wél de juiste manier is. “Mocht je kind per ongeluk terug in het water vallen met de handdoek nog om, dan kunnen de armen bekneld raken onder de natte stof. Dit beperkt de bewegingsvrijheid en maakt het moeilijker om zichzelf te redden”, aldus Nikki.

Lees verder onder de advertentie

De juiste aanpak

Wat is dan wel de juiste aanpak? Nikki adviseert om eerst de armpjes van je kind goed af te drogen. Vraag vervolgens of je kind de armen omhoog wil doen en wikkel de handdoek onder de oksels door, zodat de armen vrij blijven. Op deze manier behoudt je kind de mogelijkheid om zichzelf te bewegen en, indien nodig, te redden in het water.

Lees verder onder de advertentie

Kleine aanpassing, groot verschil

Deze kleine aanpassing kan een groot verschil maken. Zoals Nikki zelf zegt: “Als ze op deze manier in het water terechtkomen, hebben ze nog steeds toegang tot hun ledematen om zichzelf te redden, en zijn ze daardoor een stuk veiliger.”

Lees verder onder de advertentie

Tekst gaat verder onder de video.

@scarnati.swim Thats right! Make sure your towel is UNDER your littles arms. NOT on top. Follow along for more water safety content 🥰 #selfrescue #selfrescueswimming #selfrescueswim #watersafety #drowningpreventionawareness #drowningprevention #springhillisr ♬ original sound - Nikki Scarnati

Dus de volgende keer dat je je kleine waterrat uit het zwembad haalt, denk dan even aan deze tip. Een simpele verandering in hoe je de handdoek omdoet, kan bijdragen aan de veiligheid van je kind. En zeg nou zelf, een gerust hart is toch onbetaalbaar?

Ga je zwemmen in open water? Dit moet je weten over blauwalg.

Bron: Daily Mail

Meest bekeken