Lekker en ook gezond? Kan makkelijk. Bekijk dit lijstje met fijne tussendoortjes maar: ideaal om aan je kind te geven en ze vullen nog lekker ook.
Lees verder onder de advertentie
Groenten met gezonde dip
Bleekselderij, komkommer, wortel, paprika, snoeptomaten of radijs: met groenten kun je werkelijk alle kanten op en je stopt ze zo in een zakje. Om het helemaal af te maken, geef je een goed afsluitbaar bakje mee met lekkere dip. Bijvoorbeeld hummus of (aanrader) een zongedroogde tomatendip: een mix van 80 gram cashewnoten, twee eetlepels olijfolie, drie eetlepels Griekse yoghurt, drie zongedroogde tomaten, theelepel paprikapoeder (wel een nacht van te voren in de koelkast zetten).
Of stop een zakje ongebrande, ongezouten noten in de schooltas. Deze vullen lekker en zitten bomvol eiwitten en goede vetten. Maar waarom ongebrand en ongezouten? Simpel: als je ongebrande noten kiest, krijgt je kind geen extra onnodige vetten binnen. Én je vermijdt een overschot aan zout. Voor de zoete smaak geef je er eventueel nog wat rozijnen en gedroogd fruit bij. Kijk wel eerst op het etiket of het fruit niet extra gezoet wordt met andere onnodige toevoegingen.
Lees verder onder de advertentie
Tip: als je kind de kleuterleeftijd heeft, kun je walnoten of pecannoten meegeven. Die zijn iets zachter dan pinda’s of pistachenootjes, dus makkelijk door te kauwen.
Bananenbrood
Zin om je uit te sloven in de keuken? Maak dan dit lekkere bananenbrood met eieren, amandelen, dadels, havermout en bananen. Het is niet moeilijk om te maken en als je ’t luchtdicht verpakt, is-ie in de koelkast nog een paar dagen te bewaren. Invriezen kan ook, bewaar de plakjes dan afzonderlijk in een diepvrieszakje.
Lees verder onder de advertentie
Smoothies
Ze smaken verrukkelijk en zijn ideaal om je dag mee te beginnen. Bovendien is een smoothie zo gemaakt en kunnen ze prima mee naar school als je ze in een knijpzakje doet. Daarom: drie lekkere recepten.
Lees verder onder de advertentie
Zelfgemaakte mueslireep
En als je dan toch bezig bent, maak je gelijk je eigen mueslireep. Met honing, cranberry of (pure) chocola, bijvoorbeeld. Het internet staat vol met lekkere recepten, maar dit is wel een hele fijne.
Lees verder onder de advertentie
Benodigdheden:
50 g gedroogde abrikozen
250 g muesli
50 g gedroogde cranberry’s
50 g rozijnen
2 eieren
1 tl bakpoeder
150 g honing
50 g boter
Verwarm de oven voor op 175 °C en bekleed de vorm met bakpapier. Snijd de abrikozen in stukjes en doe deze met de muesli, cranberry’s en rozijnen in een kom. Meng de eieren en bakpoeder erdoor, verhit de honing met de boter tot deze is gesmolten en meng het goedje door de muesli. Schep alles in de bakvorm, druk aan en bak een klein halfuur in het midden van de oven. Laat de boel twee uur afkoelen in de vorm en snijd alles vervolgens in repen. In een luchtdichte trommel zijn ze een week houdbaar.
Kwark, (soja) yoghurt of andere (plantaardige) zuivel
Misschien iets minder handig om mee te geven naar school, maar wel enorm voedzaam. Helemaal als je de boel nog mixt met wat fruit, muesli en/of granola.
Een speeldagje bij een vriendin klinkt onschuldig, toch? Voor Brenda veranderde het in een dure les toen haar dochter Ellie per ongeluk een vaas omstootte. Wat volgde, was een Tikkie van 350 euro en een hoop gedoe.
Van extravagante thema’s tot dure locaties, het lijkt soms alsof de lat steeds hoger wordt gelegd voor kinderfeestjes. Maar wat doe je als je ineens zélf moet betalen voor het feestje waar je kind voor is uitgenodigd? Het overkwam Gina.
We vlogen het afgelopen jaar van de ene zwangerschapsaankondiging naar de andere. Hoog tijd om al het babynieuws op een rijtje te zetten: deze BN’ers verwachten een baby in 2025.
Met de beste bedoelingen zet je jarenlang maandelijks braaf een bedrag opzij, om je kind een goede start te kunnen bieden. Om vervolgens je zoon op zijn achttiende verjaardag toegang te geven tot die spaarrekening en hij een jaar later geld komt vragen, omdat het op is.
Of je kind nu een echte fijnproever of een kieskeurige eter is, het menu van je kleintje kan een enorme zoektocht zijn. Wat eet een dreumes op een dag? En hoeveel eet een peuter nou écht? Wij geven je een realistisch kijkje in de keuken van andere ouders. Deze week het menu van dreumes Wies.