Lekker en ook gezond? Kan makkelijk. Bekijk dit lijstje met fijne tussendoortjes maar: ideaal om aan je kind te geven en ze vullen nog lekker ook.
Lees verder onder de advertentie
Groenten met gezonde dip
Bleekselderij, komkommer, wortel, paprika, snoeptomaten of radijs: met groenten kun je werkelijk alle kanten op en je stopt ze zo in een zakje. Om het helemaal af te maken, geef je een goed afsluitbaar bakje mee met lekkere dip. Bijvoorbeeld hummus of (aanrader) een zongedroogde tomatendip: een mix van 80 gram cashewnoten, twee eetlepels olijfolie, drie eetlepels Griekse yoghurt, drie zongedroogde tomaten, theelepel paprikapoeder (wel een nacht van te voren in de koelkast zetten).
Of stop een zakje ongebrande, ongezouten noten in de schooltas. Deze vullen lekker en zitten bomvol eiwitten en goede vetten. Maar waarom ongebrand en ongezouten? Simpel: als je ongebrande noten kiest, krijgt je kind geen extra onnodige vetten binnen. Én je vermijdt een overschot aan zout. Voor de zoete smaak geef je er eventueel nog wat rozijnen en gedroogd fruit bij. Kijk wel eerst op het etiket of het fruit niet extra gezoet wordt met andere onnodige toevoegingen.
Lees verder onder de advertentie
Tip: als je kind de kleuterleeftijd heeft, kun je walnoten of pecannoten meegeven. Die zijn iets zachter dan pinda’s of pistachenootjes, dus makkelijk door te kauwen.
Bananenbrood
Zin om je uit te sloven in de keuken? Maak dan dit lekkere bananenbrood met eieren, amandelen, dadels, havermout en bananen. Het is niet moeilijk om te maken en als je ’t luchtdicht verpakt, is-ie in de koelkast nog een paar dagen te bewaren. Invriezen kan ook, bewaar de plakjes dan afzonderlijk in een diepvrieszakje.
Lees verder onder de advertentie
Smoothies
Ze smaken verrukkelijk en zijn ideaal om je dag mee te beginnen. Bovendien is een smoothie zo gemaakt en kunnen ze prima mee naar school als je ze in een knijpzakje doet. Daarom: drie lekkere recepten.
Lees verder onder de advertentie
Zelfgemaakte mueslireep
En als je dan toch bezig bent, maak je gelijk je eigen mueslireep. Met honing, cranberry of (pure) chocola, bijvoorbeeld. Het internet staat vol met lekkere recepten, maar dit is wel een hele fijne.
Benodigdheden:
50 g gedroogde abrikozen
250 g muesli
50 g gedroogde cranberry’s
50 g rozijnen
2 eieren
1 tl bakpoeder
150 g honing
50 g boter
Verwarm de oven voor op 175 °C en bekleed de vorm met bakpapier. Snijd de abrikozen in stukjes en doe deze met de muesli, cranberry’s en rozijnen in een kom. Meng de eieren en bakpoeder erdoor, verhit de honing met de boter tot deze is gesmolten en meng het goedje door de muesli. Schep alles in de bakvorm, druk aan en bak een klein halfuur in het midden van de oven. Laat de boel twee uur afkoelen in de vorm en snijd alles vervolgens in repen. In een luchtdichte trommel zijn ze een week houdbaar.
Lees verder onder de advertentie
Kwark, (soja) yoghurt of andere (plantaardige) zuivel
Misschien iets minder handig om mee te geven naar school, maar wel enorm voedzaam. Helemaal als je de boel nog mixt met wat fruit, muesli en/of granola.
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
Zangeres Eva Simons, die dit jaar de rol van Maria speelt in The Passion, deelt een intens persoonlijk verhaal. Tijdens een repetitie voor de paasvertelling kreeg ze een miskraam. “Het was intens verdrietig.”
Weet je wat jij op dinsdag moet doen? Nee, geen was vouwen of kind nummer drie ophalen van zwemles. Dinsdag is dé dag om je vakantie te boeken. Dat is niet zomaar een moedergevoel, maar keihard onderzocht door de CheapTickets.nl.
Iedere ouder maakt fouten. Kleine, grote, gênante – het hoort erbij. En meestal kun je er achteraf hartelijk om lachen. Maar soms ook niet. Carlijn baalt nog altijd dat haar dochter zilveren tanden heeft door haar fout.
“Ik vroeg het eigenlijk gewoon voor de grap…” Dat schrijft de 28-jarige Natallia Tarrien over het moment dat ze ChatGPT raadpleegde vanwege een vreemd gevoel in haar kaak. Wat begon als een onschuldig gesprekje met een chatbot, eindigde met een spoedopname, een bevalling en… het redden van haar leven.
Het kabinet presenteert de voorjaarsnota met maatregelen die de portemonnee van veel Nederlanders raken. Belastingverhogingen en een verlaging van het kindgebonden budget staan centraal in de plannen om de begroting sluitend te krijgen.