Deze maand lees je op Kekmama.nl extra veel over relaties. Tips, goeie weetjes, herkenbare en verrassende verhalen.
Lees verder onder de advertentie
Op de redactie werden wij heel vrolijk van alle fijne feitjes die we hebben verzameld over relaties. Wisten wij veel dat stellen die samen saai kunnen zijn langer bij elkaar blijven (goed nieuws voor couch potatoes). Of dat stellen die over poep praten gelukkiger zijn. Je wil niet (nee, echt niet) weten welke bizarre verhalen er daarna over tafel gingen, met wat wij elkaar thuis zoal vertellen over… Juist ja, poep.
Lees verder onder de advertentie
Feitjes waar je blij van wordt
Om relaties te boosten en gewoon om er blij van te worden, hebben we toffe mini-filmpjes gemaakt met relatie-opstekers. Feitjes waar je blij van wordt. Met artikelen erbij, dat natuurlijk ook. Geniet deze maand van alle leuke weetjes én van je relatie!
Lees verder onder de advertentie
Volg ons
Mis onze filmpjes niet, om de dag posten we een nieuwe. Volg ons op Facebook en Instagram en klik hier om alles over relaties te lezen.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
De bevalling: sommigen zien er als een berg tegenop, anderen krijgen een spirituele awakening tijdens de geboorte van hun kind. Hoe dan ook: het is altijd een verhaal op zich, wat moeders maar al te graag delen. Bij voorkeur met veel details. Deze week het bevallingsverhaal van Floor (29).
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
Ouderschap is prachtig, maar soms ook doodvermoeiend. Gelukkig kunnen we leren van hoe ze het in Mozambique, Brazilië, Singapore en Maleisië aanpakken. Daar draait opvoeden minder om alles alleen doen en meer om samen dragen. En dat maakt het niet alleen lichter, maar ook leuker.